DÜNYAFeatured

Çin’de 7,4 şiddetinde deprem!

Çin’de arka arkaya şiddetli depremler meydana geldi. Bugün sabah saatlerinde gerçekleşen 6,4 şiddetindeki depremin ardından akşam saatlerinde de 7,4 şiddetinde bir deprem meydanda geldi.

Bugün sabah saatlerinde Çin’in kuzeybatısında 6,4 şiddetinde bir deprem meydana gelmişti. Bir kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından henüz gün bitmeden Çin’den bir büyük deprem haberi daha geldi.

Çin’in Qinghai eyaletinde Madoi ilçesi yakınlarında meydana geldiği söylenen depremin şiddeti farklı kaynaklarda 7,0 ve 7,4 olarak yer alırken Çin’de yerel eyalet yetkililerinden gelen ilk açıklamalarda bazı binaların yıkıldığı bilgisi paylaşıldı. Depremin derinliği ise 10 km olarak belirlenmiş durumda.

En az 9 kişinin enkaz altında kaldığı bilgisi geldi:

Çin’in kuzeybatısında bulunan Qinghai eyaletinde Golog Tibet özerk ilinin Maduo ilçesinde yerel saatle 02.04’te deprem meydana geldi.

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), 7.4 büyüklüğündeki depremin yerin 10 kilometre derinliğinde olduğunu belirterek, depremin merkez üssünün 2.6 milyondan fazla nüfusa sahip Lanzhou kentinin yaklaşık 523 kilometre güneybatısı olduğunu açıkladı. Depremde yaralanan veya hasar olup olmadığına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

BİR SAAT İÇİNDE 3 DEPREM

Çin’in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde bulunan Dali kentinin Yangbi Yi Özerk ili bir saat içinde art arda 3 kez sallanmıştı. Eyalette art arda meydana gelen 4.2, 5.6 ve 6.4 büyüklüğündeki depremlerde bilanço netleşiyor. İlk belirlemelere göre depremde 2 kişi hayatını kaybederken, 9 kişi de yaralandı.

Çin Deprem Ağları Merkezi, ilk olarak yerel saatle 20.56’da 4.2 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildiğini açıklamıştı. Saat 21.21’de yerin 10 kilometre derinliğinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmiş, saat 21.48’de ise 6.4 büyüklüğünde bir sarsıntı daha yaşanmıştı.

Webtekno


Benzer Haberler

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK

Hekimler Sendikası’ndan 28 Nisan “Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” mesajı

Voice Kıbrıs Haber

“RFA Cardigan Bay” ve “Jennifer” Gazze’ye gitmek üzere Güney Kıbrıs’tan yola çıktı

TAK

Doç. Dr. Arif Akkeleş hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

13 kilo uyuşturucu ile yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK