FeaturedTeknoloji

2021 ilk çeyrek konsol satışları açıklandı

Çıktıkları günden bugüne, kendilerinden önce gelenlerin de yaptığı gibi oyun camiasını ikiye ayırmış olan Xbox Series X/S ve PlayStation 5’in satışları hakkında detaylar açıklandı. Verilere göre PlayStation, Xbox’ı ikiye katlamış durumda.

Geçtiğimiz kasım ayında Microsoft ve Sony, yeni konsollarının donanımlarını, özellikle konsol camiası için oldukça etkileyici bir şekilde kullanıcılarına tanıtmıştı. Gelişmiş SSD’lerden tutun ışın izlemegeliştirilmiş kontrolcüler ve diğer yeni özellikler, oyuncuları fazlasıyla heyecanlandırmıştı.

Konsolların güçlerini test edebileceğimiz birçok oyun şu an marketlerde yerini almış olsa da sayılarının yeterli olduğunu söylemek çok zor. Yine de her nesilde olduğu gibi bu nesilde de Xbox ve PlayStation kıyasıya bir yarış içinde. Konsolların 2021’in ilk çeyreğinde ne kadar sattığını gösteren Ampere Analysis tarafından sunulan bilgiler, PlayStation’ın Xbox’ı ikiye katlandığını gösteriyor.

Aktarılan bilgilere göre 2021 yılının ilk çeyreğine baktığımızda, PlayStation tarafının 2,83 milyon, Xbox tarafınınsa 1,31 milyon konsol sattığını görüyoruz. Bu bağlamda Sony’nin ikiye katlamaktan öteye geçtiğini söylemek yanlış olmaz.

Sık sık stok sorunlarıyla gündeme gelen konsollar hakkında birçok kez dengelerin değişeceği konusunda öngörülerde bulunulmuştu. Fakat IBM, yonga eksikliğinin 2023’e kadar sürmesini beklediğini geçtiğimiz günlerde onayladı. Bu da PlayStation ve Xbox satışlarının stok sorunları eşliğinde bu oranda devam edeceğine işaret ediyor.

Çoğunlukla Xbox ya da PlayStation taraflarına aşina olunsa da konsol satışlarında en önde giden taraf Nintendo Switch. Oyunların, konsol satın alımlarını fazlasıyla etkilediğini gördüğümüz tabloda Switch ailesi, 2,83 milyon satan PlayStation 5’in ve 1,31 milyon satan Xbox Series X/S ailesinin toplamından da yukarı çıkarak 5,86 milyon satışa ulaşmış. Switch ailesinin bu başarısı, konsolun Animal Crosssing: New Horizons oyunuyla da bağdaştırılıyor. Zira oyun, 2021 Mart ayının en çok satanları arasındaydı.

Webtekno


Benzer Haberler

30 Ağustos’ta bazı yollar trafiğe kapatılacak

Voice Kıbrıs Haber

St. Hilarion Kalesi’nde yangın

50 yaş ve üzeri kişilerin 5. doz aşılamaları başladı

Lute yeniden geliyor

Kıbrıslı iki genç dün son yolculuklarına uğurlandı

Türkiye’de vaka sayısı 31 bin sınırında