FeaturedKIBRIS

Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali 5. yılında Achim Wieland ile çalışacak


Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali, bu yıl Kasım ayında beşincisi gerçekleşecek olan festival için sanat yönetmeni olarak Achim Wieland ile çalışacaklarını duyurdu.

Wieland bu yıl festivalin “Kırılma Noktası” temasıyla düzenleneceğini söyledi ve beşinci yılında festival ekibine dahil olduğu için oldukça heyecanlı olduğunu belirtti: “Buffer Fringe Festivali benimle yalnızca bir yönetmen ve sanatçı olduğum için değil; bana sayıları gittikçe artan sanatçılar, yazarlar, görsel sanatlarla uğraşan ve belirli sanat biçimlerinin dışına çıkmak, disiplinlerarası, daha kapsayıcı performanslar geliştirip sahnelemek  isteyen herkese hizmet etme şansı verdiği için uyuşuyor. Ben, sanatçıların hem sorunları işaret eden hem de çözenler olduğuna; hem provakatör hem de uzlaşmacı olmaları gerektiğine inanıyorum. Buffer Fringe Festivali’nin benim için önemi böyle bir platformun aciliyeti ve sosyo-politik anlatımlara yönelik alternatif temalar getirerek kalıcı değişimi tetikleme potansiyelidir.”

Yapılan açıklamaya göre festival ile ilgili detaylar ve başvuru için gerekli şartlar Mart ayı sonunda yapılacak açık çağrı metniyle duyurulacaktır. Açıklamada ayrıca, festival ile ilgili tüm gelişmelerin sosyal medya hesapları üzerinden ve Dayanışma Evi’nin websitesinden (www.home4cooperation.info/buffer-fringe) takip edilebileceği ve festival ile ilgili tüm soruların [email protected] adresine e-mail olarak gönderilebileceği veya +90 548 834 57 40 telefon numarasına yöneltilebileceği de belirtildi.

Geçtiğimiz 4 yılda Buffer Fringe Festivali 29’u yerli, 19’u yabancı olmak üzere 42 performansa ev sahipliği yaptı. Festival ayrıca Avrupa Festivaller Topluluğu’nun EFFE etiketi olan “olağanüstü festival (remarkable festival)” etiketi ile ödüllendirildi; “Buffer Fringe on Tour” konseptiyle Stelios ödülünü kazandı; Avrupa ve Dünya’dan Fringe festivalleri ile işbirliği kurdu ve hem yerli hem de yabancı sanatçılara yönelik bir çok atölye ve tanışma etkinlikleri düzenledi.



Benzer Haberler

Suçla bağlantılı 2 kişi daha tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Borsa günü rekorlarla tamamladı

AA

4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Naimoğulları “Yarın daha güçlü geleceğiz”

TAK

Bakanlar Kurulu toplantısı tamamlandı

TAK

Naimoğulları “İthal etin kimlere verileceğiyle ilgili elimizde ses kayıtları var”

TAK