FeaturedKIBRIS

101. Pencereden barış haykırışı!

Kıbrıs’ta 40 yıldan fazladır süren bölünmüşlük sürecine dikkat çekmek için, yaşamlarını Avustralya’da sürdüren, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum iki arkadaş, Dr. Yalçın Adal ve Stavros Georges “Birleşik Kıbrıs İçin Barış Yürüyüşü” isimli yürüyüşlerine dün başladılar.

Voice of the Island 2018

Başlangıç noktası olarak Karpaz’daki Zafer Burnu’nu seçen ikili, adanın doğusundan batısına her gün 20-30 km. olacak olan, 16 günlük bir yürüyüş planlıyor. Stavros ve Yalçın yolculuklarının sonunda ise Afrodit kayalıklarına ulaşmayı hedefliyor.

Efsaneye göre ; cenneti görüp orada tüm kalbinizle cennetten ne istediğinizi öyleyebileceğiniz, Kıbrıs Kraliçesi (Regina)’nın 101. Penceresi’ni de bu yolculukta araştıracak olan ikili, pencereyi bulduklarında yüksek bir sesle “İsteğimiz , bu Ada insanının bir gün , yaş, renk, ırk, cinsiyet , din ayırımı olmadan özgürce yaşayabilmesidir.” sözlerini haykıracaklarını dile getiriyorlar.

Bu isteklerini bir belgesel ile tüm dünyaya da duyurma hedefi olan Yalçın ve Stavros, Gift A Dream Foundation Film ekibinin desteğiyle amaçlarına ulaşıp, bu evrensel mesajı herkese duyuracaklarını belirtiyor.


Benzer Haberler

Görevden alma ve atamalar devam ediyor!

Voice Kıbrıs Haber

1 kişi daha aranıyor!

Voice Kıbrıs Haber

1 Mayıs İşçi Bayramı bugün kutlanıyor

TAK

Gönyelide bir kasabın faaliyeti durduruldu!

BRT

Havayolu şirketi, binlerce kişinin kişisel bilgilerini yanlışlıkla açıkladı

AA

Aynı yöntemle daha önce de uyuşturucu temin etti!

Voice Kıbrıs Haber