DÜNYAKültür Sanat

Ay’da ilk insan filminden altyazılı fragman


Ryan Gosling’in ünlü astronot Neil Armstrong’u canlandırdığı biyografik yapım Ay’da İlk İnsan (First Man) filminden Türkçe altyazılı fragman sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Prömiyerini Venedik Film Festivali’nde gerçekleştiren yapım eleştirmenlerden tam not almayı başardı. Ödül sezonunun iddialı yapımı, Neil Armstrong’un NASA temelli aya gidiş görevini masaya yatırıyor ve astronotun ayak izlerini takip ediyor. Hepimizin gıpta ile baktığı ve bir efsane olarak gördüğü astronotların, NASA’nın kapalı kapıları ardında karşı karşıya kaldıkları sıkı eğitim ve üstünlük baskısı dünyanın geri kalanı tarafından ilk kez deneyimleniyor. Film, NASA ve Apollo 11 ekibinin 1960’larda SSCB’ye karşı uzay yarışını kazanmak için karşı karşıya kaldıkları muazzam baskıyı da seyircilerin gözleri önüne seriyor.

James R. Hansen’ın “First Man: The Life of Neil A. Armstrong” isimli biyografik kitabından beyaz perdeye uyarlanan filmin kadrosunda Apollo 11 astronotu Edwin “Buzz” E. Aldrin Jr. rolünde Corey Stoll, Apollo 11 ekibini toplamakla yükümlü olan Deke Slayton rolünde Kyle Chandler, uçak mühendisi Edward Higgins White rolünde Jason Clarke ve Armstrong’un ilk eşi Janet Shearon rolünde “The Crown” ile yıldızı parlayan Claire Foy yer alıyor.

Kaynak: Mynet

 

 



Benzer Haberler

Çocuk hastanesindeki yangında 7 bebek hayatını kaybetti

NTV

Soykırım davası AB’ye sıçradı: Von der Leyen hakkında suç duyurusu

NTV

İngiltere’de enfekte kan skandalı: Kurbanlar dava açtı

NTV

Sol Müzik Platformu’nun “Elleri Var Özgürlüğün” isimli albümü yayınlandı

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye üzerinde şiddetli türbülansa girdi: 12 kişi yaralandı

NTV

“Büyülü Prens” çocukları büyüledi

Voice Kıbrıs Haber