FeaturedKIBRIS

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Güney Kıbrıs’tan yanıt bekliyor

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 1974 yılında hayatını kaybeden ve Rum yetkili makamlarınca bir askeri mezarlığa gömüldüğü halde 26 yıl kayıplar listesinde yer alan Kıbrıslı Rum Hristofis Vasiliu Pasias’ın ailesinin Kıbrıs’ın güneyine açtığı davada Güney Kıbrıs’ın yanıtını bekliyor.

Alithia ve diğer gazeteler, Kıbrıslı Rum Hristofis Vasiliu Pasias’ın 1974’te hayatını kaybettiği ve Rum makamlarca “Lakatamya Askeri Mezarlığı’na” gömüldüğü halde 26 yıl boyunca kayıplar listesinde yer alması, gerçeğin ortaya çıkması sonrasında ise Pasias’ın ailesinin Güney Kıbrıs aleyhine yürüttüğü dava sürecine değindiler.

Gazete, Pasias’ın naşının söz konusu askeri mezarlıkta tespit edilmesi ve aileye teslim edilmesi sonrasında ailenin Güney Kıbrıs hakkında yerel mahkemede açtığı davayı kazandığını, Güney Kıbrıs’ın ise davayı temyize götürerek kararı iptal ettirdiğini yazdı.

Bunun üzerine ailenin 2015 yılında AİHM’ye başvurduğunu vurgulayan gazete, başvurudan iki yıl sonra, Kasım 2017’de taraflara davanın kabul edildiği ve Mart 2018 tarihine kadar tezlerini mahkemeye sunmaları gerektiğine dair yazı ulaştığını aktardı.

Gazete, AİHM’deki davanın bu yılın sonuna kadarki sürede sonuçlanması ihtimalinin bulunduğunu vurguladı.


Benzer Haberler

Karavan olarak kullanılan van araçta yangın!

Voice Kıbrıs Haber

441 araç sürücüsü rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

İkamet izinsiz 2 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Elektrik tellerinin birbirine temas etmesi sonucu yangın çıktı

Voice Kıbrıs Haber

Gönyeli ve Güzelyurt-Girne Anayolu’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber

Girne ve Güzelyurt’ta uyuşturucu: 4 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber