FeaturedKIBRIS

Anastasiadis: Akıncı ile görüşmeye hazırım

Rum basını Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in dün akşam yaptığı açıklamada Akıncı’yla görüşmeye hazır olduğunu söylediğini aktardı.

Habere göre Anastasiadis, Akıncı’yla sosyal bir görüşmede bir araya gelmeleri yönünde çabalar olduğuna dair bilgilerin sorulması üzerine “böyle bir çabadan haberdar olmadığını” söyledi.

Akınıc’yla görüşmeye hazır olup olmadığı şeklindeki bir soruya karşılık ise Anastasiadis, “elbette, her zaman hazırım” yanıtını verdi.

Fileleftheros gazetesi ise konuya ilişkin haberini: “Metodolojiyi Görüştüler” başlığı altında verirken, Anastasiadis’in Eide’yle dünkü görüşmesinde Kıbrıs sorununun özü dışında bir şeyi tartışmadığını, böylece kendisini müzakere masasına dönmeye hazır olduğu mesajını verdiğini iddia etti.

Gazete, Anastasiadis’in Eide’yle dünkü görüşmesinde, “1) Üzerinde uzlaşı bulunan konular, 2) İki taraf arasında görüş ayrılıkları bulunan ancak anlaşmaya yakın oldukları konular ve 3) uzlaşmazlık bulunan ve görüş ayrılıklarının büyük olduğu konular” şeklinde ayrım yapılması görüşünü ayrıntılı şekilde izah ettiğini yazdı.

Bir buçuk saatten fazla süren dünkü görüşmenin büyük çoğunluğunda müzakere başlıklarının bir bir ele alındıklarını ve Anastasiadis’in Eide’ye uzlaşı ve uzlaşmazlık noktalarını anlattığını yazan gazete, Eide’nin ise Anastasiadis’in önerisini, sürecin ilerlemesine yardımcı olacak bir öneri olarak gördüğünü ve bunu Akıncı’ya ileteceğini savundu.

Eide’nin görüşme sonrasında yaptığı açıklamada “taraflara eşit mesafede durmaya çalıştığı”  yorumunda da bulunan gazete, Akıncı ve Anastasiadis’in “bu akşam bile olabilecek bir yemekte bir araya gelmeleri konusunun ise bugün Eide’nin Akıncı’yla yapacağı görüşmede netlik kazanacağı” iddiasında bulundu.



Benzer Haberler

Dominik Cumhuriyeti’nde devlet başkanlığı seçimini Abinader kazandı

TAK

Söz isimli kısa filmin galası cuma günü yapılacak

TAK

Çin, İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazasından “derin endişe duyduğunu” bildirdi

TAK

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (20 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı; yaşam belirtisi yok

Voice Kıbrıs Haber

Sıcaklık mevsim normallerinin 3 ile 5 derece üzerinde!

Voice Kıbrıs Haber