Uncategorised

Anastasiades cuma günü Atina’ya gidiyor

Güney Kırbıs Hükümet Sözcüsü Nikos Christodulides, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Kıbrıslı Rum Lideri Nikos Anastasiades’in ocak ayında Cenevre’de yapılacak Kıbrıs görüşmeleri ışığında Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras ile görüşmek amacıyla cuma günü Atina’ya hareket edeceğini duyurdu.

Anastasiades- Tsipras görüşmesine her iki ülkenin dışişleri bakanları: Ioannis Kasoulides ve Nikos Kotzias da katılacak.

Sözcü, Yunanistan ve Türkiye dışişleri bakanlıklarından üst düzey yetkililerin bu hafta görüşeceklerini ifade ederek iki ülke yetkililerin görüşme sırasında Cenevre’de yapılacak Kıbrıs Konferansı ile ilgili ön çalışmalarda bulunacaklarını ve aynı zamanda,  Yunanistan Başbakanı Tsipras ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan arasında bir görüşmenin kolaylaştırma çalışmalarını yapacaklarını belirtti.

Christodoulides,  Cenevre için çalışmaların yoğunlaştırıldığını ve bu bağlamda Kırbıslı Rum Lider Anastasiades’in Kıbrıslı Rum müzakereci Andreas Mavroyiannis ile de istişarelerde bulunacağını açıkladı.

Sözcü,  devamla, kritik bir aşamada bulunduğumuzu kaydederek yapılan çalışmalarda güvenlik ve garantiler konusunda olumlu bir ilerleme sağlanması amacıyla müzakere masasında gerekli şartların oluşturulmasının hedeflendiğini belirtti.

İki toplum lideri: Cumhurbaşkanı Anastasiades ve Kıbrıs Türk Toplumu lideri Akıncı, adayı federal bir çatı altında yeniden birleştirmek amacıyla geçen yılın Mayıs ayının ortasından bu yana BM gözetiminde müzakereler yapıyorlar.

Anastasiades ve Akıncı 1 Aralık tarihinde, Cenevre’de 9, 10 ve 11 Ocak’ta görüşmeye karar verdiler. 12 Ocak tarihinde ise, Cenevre’de Kıbrıs Konferansı gerçekleştirilecek.

Kaynak: KHA


Benzer Haberler

“Πρέπει επιτέλους να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε που είμαστε”

Voice Kıbrıs Haber

“Δεν υπάρχει διάθεση να αγγίξουμε το κυπριακό…”

Voice Kıbrıs Haber

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Cyprus Forum

Voice Kıbrıs Haber

Η απειλή αφανισμού της Τ/κ κοινότητας

Voice Kıbrıs Haber

“«Ελάτε να λύσουμε το πολιτικό μας πρόβλημα”

Voice Kıbrıs Haber

Yolsuzluk siyasete karşı güvensizliğin büyüklüğünü gösteriyor

Voice Kıbrıs Haber