FeaturedKIBRIS

American Academy Nicosia’da bomba alarmı!

Lefkoşa’nın güneyinde faaliyet gösteren ve bir çok Kıbrıslı Türk öğrencisi de bulunan “American Academy Nicosia” isimli özel okulda bu sabah bomba alarmı verildiği öğrenildi.

Sabah saatlerinde bilinmeyen şahıs/lar tarafından okula telefon edilerek, okulda bomba olduğu söylendi.

İhbarın ardından, polis ve itfaiye ekiplerinin öğrencileri ve personeli tahliye ettiği ve incelemelerin ardından bomba ihbarının yanlış olduğu kaydedildi.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay konu ile ilgili yaptığı açıklamasında endişe edecek bir durum olmadığını ve kimlik ve pasaportları okulda kalan Kıbrıslı Türk öğrencilerin Kıbrıs2ın kuzeyine geçişte sıkıntı yaşamamaları için Polis Genel Müdürlüğü ile gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

Özersay’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

Bugün sabah saatlerinde güney Kıbrıs’ta American Academy Nicosia’da ilk gelen bilgiye göre bomba ihbarı yapıldığı için öğrenciler sınıflardan çıkarılmış ve okul boşaltılmıştır. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı ve öğrencilerin durumunun iyi olduğunu az önce teyid ettik. Orada öğrenim gören Kıbrıslı Türk öğrencilerimizin, okul içerisinde kalan kimlik ve pasaportları nedeniyle ülkemize girişte sıkıntı yaşamamaları için Polis Genel Müdürlüğümüz ile gerekli tedbiri aldık ve az önce itibariyle otobüsle topluca gelen öğrencilerimiz, muhaceret işlemlerinde gerekli kolaylık sağlanarak ülkemize geçmiştir. Konuyu BM ile de istişare halinde yakından takip ediyoruz. Endişe edecek bir durum yoktur, kamuoyunun bilgisine

(Voice of the Island)


Benzer Haberler

Sahte diplomadan tutuklanan Remziye Seven’in evinde gizli ibareli belgeler bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Ege Denizi’nde deprem!

AA

Nöbetçi eczaneler (29 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Limasol’daki eylemde 10 genç tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Aşdod Limanı’na Larnaka üzerinden 400 tonluk yardım sevkiyatı yapıldı

KHA

Cinayet girişimiyle ilgili 10 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber