FeaturedKIBRIS

“AB’den destek istiyoruz”

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiades, Avrupa Konseyi çerçevesinde Avrupalı mevkidaşlarıyla yapılan telekonferansta, yeni Avrupa bütçesinin zamanında kabul edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kıbrıs Haber Ajansı’nda yer alan haberde, Anastasiades’in, bu dönemde Kıbrıs ekonomisinin karşı karşıya kaldığı büyük sorunlardan söz ettiği, turizm ve hizmetler sektörüne değinerek Avrupa Birliği’nden daha fazla destek istediği kaydedildi.

Yazılı bir açıklama yapan Kıbrıslı Rum Hükümet Sözcüsü Kyriacos Kouşos, görüşmede, salgından sonraki aşamada üye ülkelerin ekonomilerini desteklemek için Avrupa Komisyonu’nun önerdiği İyileştirme Planı dâhil 2021-2027 yeni Çok Yıllı Mali Çerçevenin ele alındığını bildirdi.

Telekonferansa katılanlar toplam bütçe, her sektörel tedbire fon yardımını, AB önceliklerine kaynak yaratmayı, ayrıca koronavirüsü salgını nedeniyle değişen görüşmelerin süresini de ele aldılar.

Anastasiades, Avrupa Komisyonu’na önerisi için teşekkür etti ve görüşmelerin olumlu sonuçlanacağına inandığını belirtti, yeni bütçenin zamanında kabul edilmesi gerektiğinin önemini kaydetti.

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiades, nihai anlaşmanın en başta tüm Avrupa vatandaşlarının beklentisini karşılaması, Avrupa Birliği’ne devam eden ve gelecekte yaşanacak sıkıntılarla etkin mücadele kabiliyeti vermesi gerektiğini ifade etti.

Özellikle bu benzersiz kamu sağlığı aciliyetinin vurduğu üye ülkelerle dayanışma içinde olunması gerektiğinin altını çizen Anastasiades, bir kez daha, AB’nin bir ada ülkesi olarak önceliklerini ve bağlantı sorunlarını ayrıntılı biçimde dile getirdi, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin önceliklerini ve taleplerini anlattı.

Anastasiades ayrıca Kıbrıs ekonomisinin şu anda yaşadığı büyük sıkıntıları, salgından büyük ölçüde etkilenen ana sektörler olan turizm ve hizmetler sektörü için AB’nin daha fazla desteğine ihtiyacı olduğunu aktardı.

Üye ülkelere ve üçüncü ülkelere AB fonlarıyla ilgili olarak da Anastasiades, son olarak her şeyden önce hukukun üstünlüğüne, tüm üye ülkelerin egemenlik hakları ve bağımsızlığına saygıyla ilgili açık koşullar gerektiğini vurguladı.

KHA


Benzer Haberler

Limasol’daki eylemde 10 genç tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Aşdod Limanı’na Larnaka üzerinden 400 tonluk yardım sevkiyatı yapıldı

KHA

Cinayet girişimiyle ilgili 10 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs’ta 20 yıldır devam eden serbest dolaşım toplumları biraraya getiriyor

Voice Kıbrıs Haber

Yarın ve çarşamba yağmur bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Hava 15 gündür tozlu

Voice Kıbrıs Haber