Türkiye

“ABD bizzat taraf tutar hale gelmiştir”

TC Dışişleri Bakanlığı, ABD Savunma Bakanlığının, Güney Kıbrıs Yönetimini Ulusal Muhafızlar Bürosu Eyalet Ortaklığı Programına dahil etmesini şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “ABD Savunma Bakanlığının, Güney Kıbrıs’ın ABD Savunma Bakanlığı bünyesindeki Ulusal Muhafızlar Bürosu Eyalet Ortaklığı Programına dahil etmesini şiddetle kınıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Gün içinde KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından konu hakkında yapılan açıklamanın desteklendiği kaydedilen açıklamada, iki hafta önce Güney Kıbrıs’a yönelik silah ambargosunu kaldıran ABD’nin bu yeni adımının Türkiye açısından hiçbir gerekçeyle izahının mümkün olmadığının altı çizildi.

Açıklamada, “ABD bu adımıyla, Ada’daki iki taraf arasında dengeyi bozmanın da ötesine geçerek, bizzat taraf tutar hale gelmiştir. ABD, bu tür adımlarla Kıbrıs meselesinin adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulması sürecinde yapıcı rol oynama imkanını da kaybetmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Türkiye’nin garantör sıfatına vurgu yapılan açıklamada, Kıbrıs Türk halkının güvenliğini sağlamak üzere gereken her türlü adımın atılmaya devam edileceği belirtildi.


Benzer Haberler

Rasim Öztekin hayatını kaybetti!

Şentop “Sizlerin gayretlerine destek olmaya çalışıyoruz”

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye için kritik oylama

AB ile Türkiye arasında Doğu Akdeniz gerilimi

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye’de corona virüs: Son 24 saatte 68 can kaybı

Voice Kıbrıs Haber

Hastanın karnından çıkana şaşıracaksınız!