FeaturedKIBRIS

AB teknik heyeti, Kıbrıslı Rum yetkililerle mültecilerle ilgili yardımın artırılması üzerinde anlaştı


Kıbrıs’ın güneyini ziyaret etmekte olan Avrupa Komisyonu’ndan bir teknik heyet, salı günü Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığında ilgili dairelerin yetkilileriyle aşırı göç baskısıyla mücadelede Kıbrıs’ın güneyine yardımı görüştü. Heyet ve Kıbrıslı Rum yetkililer, mülteci akışıyla mücadelede Avrupa sistemlerinin daha fazla kullanılması üzerinde görüş birliğine varıldı.

Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre teknik heyet çeşitli dairelerin yetkilileriyle sığınma ve göç konularında, Sığınma, Göç ve Entegre Fonu’nun Acil Fonları yoluyla teknik yardımın artırılması yollarını ele aldılar.

Toplantıda, Avrupa Komisyonu’nun yönetsel yapının ve var olan tesislerin geliştirilmesinde yardım sağlanması kararına varıldı.

Toplantıda ayrıca sığınma isteyenlerin barınmalarının desteklenmesi, dijital platformlar, yasal yardım ve daha iyi uyum sağlanarak mültecilerin geri dönmeleriyle ilgili daha fazla adım atılması da kararlaştırıldı.

Teknik heyet, AB Komiseri Avramopoulos’ un adaya ziyareti, Kıbrıs’ın güneyinde mülteci akışıyla ilgili Kıbrıs Cumhuriyeti ve Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanı’nın Avrupa Konseyi’ne başvurusundan sonra Kıbrıs’ın güneyine geldi.

(CNA – Kıbrıs Haber Ajansı)



Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (27 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Yer yer sağanak veya gökgürültülü sağanak yağmur bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Çevre Koruma Dairesi personelinden çevre temizliği

TAK

Buse ‘Balkan Şampiyonu’

BRT

Şampiyon Galatasaray

Voice Kıbrıs Haber

Mersin’de katliam gibi kaza: 10 ölü

NTV