FeaturedKIBRIS

‘Kültür sanat faaliyetleri ara vermeden sürdürülmeli’

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ekonomik açıdan sıkıntıların yaşandığı bu günlerde, ara vermeden kültür sanat faaliyetlerinin sürdürülmesinin önemine dikkat çekti.

Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte 2. Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun açılış törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, sempozyuma katılımın, sempozyumun başarılı olacağının göstergesi olduğunu kaydeden Mustafa Akıncı, Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun kendini kabul ettirdiğini belirterek, projeye emek verenleri kutlayıp tebrik etti.

“ARA VERMEDEN KÜLTÜR SANAT FAALİYETLERİNİN SÜRDÜRÜLMESİ ÖNEMLİ”

Projenin ülkede güzel şeyler de olduğunun göstergesi olduğunu söyleyen Akıncı, ekonomik olarak sıkıntılı günlerden geçilen bu günlerde, ara vermeden kültür sanat faaliyetlerinin sürdürülmesinin önemine dikkat çekti.

2.Dünya Savaşı sonrası ilk yatırım yapılan binaların kültür sanat binaları olduğunu hatırlatan Akıncı, kültür sanat faaliyetlerinin böylesi dönemlerde artırılması gerektiğine işaret etti. Bölgedeki arkeolojik kazılarda, geçmişte yabancılar tarafından ortaya çıkarılan eserlerin yurt dışına taşındığını belirten Mustafa Akıncı “Belki de ileride bu eserlerin ülkeye tekrar getirilmesi gündeme getirilmelidir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı olarak Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu’na destek verildiğini ve verilmeye devam edileceğini söyleyen Akıncı, üniversiteler, yerel yönetimler, sanatçılar, sanatseverler ve sivil toplum örgütlerinin ele ele vermeleri durumunda, daha güzel kültür sanat projelerine ulaşılabileceğini ifade etti.

SEMPOZYUMA 9 ÜLKEDEN TOPLAM 93 SANATÇI VE BİLİM İNSANI KATILACAK

Akıncı konuşmasının ardından sempozyumdaki standları gezerek sanatçılarla sohbet etti, üretilen replikaları inceledi.

Bu yıl 3- 14 Eylül tarihleri arasında yapılacak sempozyuma Amerika Birleşik Devletleri, İrlanda, Slovakya, Letonya, Tunus, Libya, Türkiye, Kıbrıs Cumhuriyeti ve Kıbrıs’ın kuzeyi olmak üzere 9 ülkeden toplam 93 sanatçı ve bilim insanı katılacak.

Sempozyumda Erken ve Orta Tunç Çağı’nda Vounous’ta kullanılan üretim teknikleri kullanılarak seramik ve metal döküm çalışmaları yanında birçok aktiviteye yer verilecek. Tamamen ilkel teknik ve malzemeler kullanılarak üretilecek eserler yanında, Vounous dahil, Göbeklitepe Akdeniz Neolitiği ve Kıbrıs, Terra Sigillata ve Tarih Öncesinden Milenyum Çağına Çocuk konulu bilimsel sunumlar gerçekleştirilecek.

Kaynak: TAK



Benzer Haberler

LTB’nin 20.’sini düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Voice Kıbrıs Haber

Düşürülen cüzdanı çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Hesap tartışması bıçaklı saldırıyla bitti

Voice Kıbrıs Haber

Yük asansörüyle yaklaşık 1.5 metre düştü

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Değirmenlik Anayolu ve Gemikonağı’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber