FeaturedKIBRIS

“9 kişi geldi, 7 kişi geri gitti… İki kişi ne oldu öğrenemedik”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, özel uçakla gelerek ülkeye karantinasız girenlerle ilgili konuşmalar yapıldı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Bakanlar Kurulu’nda alınan özel izin kararlarında gelecek kişilerin isim ve mesleklerinin yer aldığına işaret etti.

Son olayda Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete’de yer almadığını belirten Erhürman, Bakanlar Kurulu kararı olmadan özel izin verildiğinin ortaya çıktığını, yani izinsiz bir özel giriş yapıldığını söyledi.

Söz konusu özel izinli ziyaretin teminat uzatma maksatlı bir ziyaret olmadığının da ortaya çıktığını savunan Erhürman, 9 kişinin gelip 7 kişinin geri gittiğini, iki kişinin ne olduğunu öğrenemediklerini belirterek, sorularının yanıtsız kaldığına dikkat çekti.

Bakanların sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamaların daha sonra kaldırılmalarına rağmen gazetelerde yer aldığına işaret eden Erhürman, Bakanlar Kurulu’nun yanıltıldığı yönündeki iddiaları hatırlatarak, Bakan Atakan’ın da sosyal medya üzerindeki bilgileri değerlendirerek yanıltıldığını savundu.

Tufan Erhürman, bunları dile getirdikleri zaman “yatırımcı düşmanı” ilan edildiklerini belirterek, bunu kabul etmediklerini söyledi.

Erhürman, “Bu saatten itibaren halka çağrım, kendi önlemlerini almaya devam etsinler. Siz de önce kendi içinizde sağlıklı iletişim kuracaksınız ve şeffaf olacaksınız. Bu bilgileri tek ağızdan açıklayacaksınız. Herkese birlik bütünlük çağrısı yapmadan önce kendi içinizde birlik olacaksınız. Ortaya çıkan tablo güven verici değil” dedi.

(TAK)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber