FeaturedKIBRIS

“Kişilerin nereye gittiğiyle ilgili sorumluluk benim bakanlığımda değil”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, özel uçakla gelerek ülkeye karantinasız girenlerle ilgili konuşmalar yapıldı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, eleştirileri yanıtladığı konuşmasında, karantina koşulları devreye girdiği günden beri tüm yolcuların ülkeye Ercan’a giriş terminalinden değil, itfaiye girişinden alındığına dikkat çekti. Atakan, VIP girişinin kapalı olduğunu, tüm yolculara gümrük ve muhaceret işlemlerinin yapıldığını, sağlık görevlilerin değerlendirmeler yaptığını ve itfaiye girişinden giriş yaptıklarını söyledi.

Atakan, gelecek kişilerin kim olduğuna yönelik bilgilerin Bakanlar Kurulu’nda değerlendirilerek, izin verildiğini söyledi.

Ercan’da çekim yapmanın başvurular çerçevesinde gerçekleşebildiğine işaret ederek basının görevini yapmasının engellenmediğini kaydeden Atakan, “Dünyada da bu böyledir. Herhangi bir havalimanına elinizi kolunuzu sallayarak ‘ben çekip yapacağım’ diye içeri giremezsiniz. Dolayısıyla kurallar uygulanmıştır” dedi.
Olaylarla ilgili kendilerine aktarılan “geliş amacıyla” ve basına yansıyan “geliş amacı” arasında bir fark olduğunu söyleyen Atakan, Turizm Bakanının bugün basın toplantısında açıkladığı geliş amacının kendilerine verilen bilgiyle örtüştüğünü belirtti.

Ülkeye giriş izni talep eden kişilerin muhteviyatına bakılmadığını, teknik gerekçelerle gelen kişilerin farklı amaçla gelip gelmediklerinin ve diplomalarının araştırılmadığını dile getiren Atakan, gelecek isimlerin üstlendiği görevleri sorgulamaya girmediklerini kaydetti.

Bu sırada Atakan’ın kürsüden ayrılması üzerine, bakanların sorularına yanıt vermediğini savunan muhalefet milletvekilleri ile iktidar milletvekilleri arasında tartışmalar yaşandı. Bunun üzerine Bakan Atakan yeniden kürsüye çıkarak kendisinin cevaplayabilecekleri soruları yanıtlamaya hazır olduğunu söyledi.

Bir soru üzerine, ülkeye gelişte özel izin verme yetkisinin Bakanlar Kurulu’nda olduğunu söyleyen Atakan, Bakanlar Kurulu’nda bu konuda alınmış bir karar bulunduğunu belirtti.

Kendi bakanlığına bağlı kurumların uçağa iniş izni verdiğini ancak daha sonra bu kişilerin nereye gittiğiyle ilgili sorumluluğun kendi bakanlığında olmadığını söyleyen Atakan, Bakanlar Kurulu’nda alınan karar üzerine uçaklara izin verildiğini kaydetti.

Süreç içerisinde yaklaşık 30 özel uçuşa izin verildiğini, çoğunun ambulans uçaklar olduğunu dile getiren Atakan, son olayda, ortaya konan gerekçe çerçevesinde verilen bir izin bulunduğunu, sosyal medyada ise gerekçeye uygun davranılmadığının belirtildiğini, bunun üzerine Turizm Bakanının gerekçeye uygun davranıldığını açıkladığını söyledi.

Söz konusu ekibin geliş gerekçesinin Lapta’ya yapılacak bir marina yatırımı olduğunu söyleyen Atakan, bu konuyla ilgili ayrıntılı bilginin Turizm Bakanı tarafından verildiğini belirtti.

Atakan, Ercan’dan yatırım amaçlı gelen yolcuların karantina otelinde kaldığını kaydetti.

Tolga Atakan, gelecek olan uçağın 9 yolcusu olduğunu, verilen izne gerekçe olarak gelenlerin çaycı mı mühendis mi olduğuna bakılmadığını çünkü gerekçenin ve gelen kişilerin belli olduğunu ifade etti.

Atakan’ın konuşması sırasında televizyon yayınında yaşanan ses sorunundan ötürü konuşmasının bazı kısımlarına bültende yer verilemedi.

(TAK)


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber