FeaturedKIBRIS

“Bir iletişim sorunu yaşanmış olabilir, ancak art niyet yok”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, özel uçakla gelerek ülkeye karantinasız girenlerle ilgili konuşmalar yapıldı.

Yeniden söz alan Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, kimsenin art niyeti olmadığını, muteber bir kurumdan istek geldiğini, Müteahhitler Birliği ile Lapta Belediye Başkanı’nın istişare ettiğini ve dünya turizm piyasasında yeri olan bir kişi ile teknik ekibinin Lapta bölgesinde marina yatırımı için inceleme yapma amacıyla ülkeye geldiğini ifade etti.

Üstel, şirketin ihale sürecine dahil olma amacıyla ülkeye geldiğini ve araştırma yaptığını söyledi.
Veriler ışığında Bakanlar Kurulu’na konunun getirildiğini ve izin alındığını dile getiren Üstel, bir iletişim sorunu yaşanmış olabileceğini ancak art niyet bulunmadığını belirtti.

Lapta Belediyesi ile herhangi bir istişare yapmadığını ancak Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ile iletişimde olduğunu belirten Üstel, projenin bölgeye değer katacağına inandığını söyledi.

Üstel, ilgili şirketin sahibi ve ekibinin yerinde inceleme yaptığını, avukatlara 26’sından sonra ihaleyi alma yetkisi verdiğini ve gelen kişilerin kimseyle temas etmediğini yineledi.

Ünal Üstel, gelen kişilerin testlerinin yapıldığı ve halkla temas etmedikleri bilgisinin kendisine verildiğini belirtti.

(TAK)



Benzer Haberler

“Yeni zanlılar ortaya çıkabilir”

Voice Kıbrıs Haber

Kayıp Otobüs Anıtı açıldı

TAK

DAÜ 26’ncı Bahar Festivali başlıyor

TAK

Atlı “Diyalog yolunun açık tutulması için ortak tavır almalıyız”

Voice Kıbrıs Haber

32. Devlet Fotoğraf Yarışması’na 55 kişi 1091 fotoğrafla katıldı

TAK

Atan “Hayat Pahalılığı rakamları gerçeği yansıtmıyor”

TAK