KIBRIS

Kamu hekimleri yarından itibaren ikinci iş yapamayacak!

Yüksek Mahkeme’nin Sağlık Bakanlığı’na tanıdığı 6 aylık süre bugün doldu
Döner Sermaye Yasası yürürlüğe girene kadar geçiri bir tüzük hazırlandı.. Kamu hekimleri görev yaptıkları hastane bünyesinde Bakanlık denetiminde özel hasta bakabilecek
Buna göre kamu hekimleri yarından itibaren ikinci iş yapamayacak.

Cuma günü resmi gazetede yayımlanarak “Sağlık Kurumları Ücretleri Tarifesi”  adıyla yürürlüğe giren tüzükle, kamu hekimlerine görev yaptıkları hastane bünyesinde bakanlık denetiminde özel hasta bakma hakkı verildi.  Muayene ve operasyon ücretleri, Sağlık Bakanlığı ve Tabipler Birliği işbirliğinde kararnameyle saptanacak ve resmi gazetede yayımlanacak.
 
Bakanlık denetiminde özel hasta bakabilecek, cerrahi operasyon yapabilecek
Tüzüğe göre, Kamu Sağlık Çalışanları Yasası kapsamında görev yapan hekimler, ilgili yasa gereğince belirlenen mesai saatleri dışında, hafta tatilleri ile resmi tatillerde, görev yaptıkları hastane bünyesinde başhekimliğin veya ilgili klinik şefinin hazırlayacağı çalışma çizelgesine ve belirleyeceği esaslara göre özel hasta bakabilecek, cerrahi operasyon gerçekleştirebilecek.
 
Müracaat ve randevu
Kamu hekiminden özel olarak sağlık hizmeti almak isteyen hasta, kamu hekiminin görev yaptığı hastanenin başhekimi veya hastane yönetimi tarafından belirlenen personele veya bakanlıkça protokol imzalanarak devlet hastaneleri bünyesine dahil edilen Özel Hastane, Özel Dal Hastanesi, Özel Klinik, Özel Dispanser ve Özel Muayenelerde görev yapan personele müracaat edip, randevu alabilecek.
 
Hastaya makbuz kesilecek
Tüzükte belirtildiğine göre, sağlık ücreti ödeyecek hastaya makbuz verilecek; makbuza muayene günü, saati ve ilgili hekimin adı-soyadı eksiksiz yazılacak.
Düzenlenecek makbuzlar, Sağlık Fonu tarafından 6 nüshalı olarak hazırlanıp devlet hastanelerine ve devlet hastanesi bünyesine dahil edilen özel tesislere verilecek.
Hastaya verilecek makbuzlar da Sağlık Fonu’na, Sağlık Bakanlığı’na, devlet hastanesine veya devlet hastanesi bünyesine dahil edilen özel tesise, hastaya, hasta dosyasına ve ilgili hekime verilmek üzere 6 nüsha olarak hazırlanacak.
Muayene günü hasta ilgili hekime makbuzunu gösterecek, hekim hastaya ait detaylı bilgileri ve makbuz numarasını deftere kaydedecek.
 
Ücretler kararnameyle belirlenecek
Özel hasta bakma veya özel cerrahi operasyon yapılmasında uygulanacak ücret tarifesi, kullanım ücretleri ile sair giderler Sağlık Bakanlığı ile Tabipler Birliği’nin saptadığı asgari ve/veya azami ve/veya bu ücret aralığındaki ücretler dikkate alınarak Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girecek kararname ile belirlenecek.


Benzer Haberler

Ayrılmak isteyen kız arkadaşını darp etti, tehdit mesajları gönderdi!

Voice Kıbrıs Haber

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi

Voice Kıbrıs Haber

Eylem: “Saldırılara ve itibarsızlaştırmalara izin vermeyeceğiz”

TAK

Kıbrıs “Safe2Eat” kampanyasına 2’nci kez katılıyor

KHA

“Cezaevinde yaşanan cinsel şiddetin önüne geçmek için yapılacak her türlü çalışmaya katkı koymaya hazır”

TAK

21 yaşındaki kıza cinsel taciz iddiasıyla tutuklandı, görüntüler incelenecek!

Voice Kıbrıs Haber