FeaturedGenel

Karneden silah olur mu?

Bu hafta çocukların dört gözle beklediği karne haftası. Anne ve babalar için karne; çocuklarının bir yıllık eğitim yılındaki performanslarını gösterse de, çocuklar için daha büyük anlamları var. Karne, okul bitti demek. Karne tatilin başlangıcı demek. Karne başarı demek, gurur demek, kimi zamansa “Daha çok çalışmalıyım.” demek.

Sosyal medyada bu hafta en çok çocuklarına sarılarak karneleri ile poz veren çocuklar gördük, göreceğiz. Yaşanan karne sevincinin görünmeyen bir de diğer yüzü ise, karne alamayan çocuklar…

Sağlık problemleri ile karne almaya gidemeyen çocuklardan, okul parasını aileleri ödeyemediği için karne alamayan çocuklara kadar işin görünmeyen bir yüzü daha var.

Çocukları daha iyi bir eğitim alsın diye özel okulları tercih eden ailelerin ise en zor günleri karne günleri. Sene başında yapılan hesaplar ile sene sonundaki hesaplar tutmamış ve ödenmemiş bir taksitiniz varsa, ya da işleriniz yolunda gitmemiş ve okul parasını tamamlayamamış iseniz sizi çok zor bir dönem bekliyor demektir. Bir yılın sonunda alacağı karne hayali kuran miniklere “Okul paranı ödeyemedik, karneni sana vermeyecekler.” demek her aile için üzücü.

Bu hafta karnesiyle sevinenler kadar, karne alamadığı için üzülen çocukların gözyaşı döktüğü günler olacak.

Çocukların hasta olmadığı, karnelerin silah yapılmadığı, miniklerin üzülmediği bir dünya mümkün müdür?

Derya Atamer


Benzer Haberler

Gençlik Dairesi’nin düzenlendiği Genç Enerji Video İçerik Yarışması’nın kazananları açıklandı

TAK

Güney’de kanser hastasını tedavi gördüğü merkezden kovdular

TAK

“Poliçeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Meclisten geçti

TAK

Altın fiyatlarında düşüş!

NTV

Sahte diplomadan tutuklanan Remziye Seven’in evinde gizli ibareli belgeler bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Ege Denizi’nde deprem!

AA