FeaturedKIBRIS

Vasıf Palas, müze oluyor

Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Lefke Belediyesi arasında Vasıf Palas Binası’nın “Kent ve Arkeoloji Müzesi”ne dönüştürülmesi için protokol imzalandı. Lefke Belediye Binası’nda önceki gün saat 12.00’de gerçekleşen protokole, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ile Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarları Doç. Dr. İsmet Esenyel ve Bülent Arkın katılırken, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli, Şehir Planlama Dairesi Şube Amiri Emine Azimli ve Plan Çalışma Yürütücü Berkay Ramiz katıldı.

Projeye, Belediye Başkanı Aziz Kaya ile Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarları Doç. Dr. İsmet Esenyel imza koydu.

Belediye hudutları içerisinde bulunan Vasıf Palas Binası, “Kent ve Arkeoloji Müzesi”ne dönüştürülmesi için Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın kullanımına verildi.

İmzalanan ortak protokol kapsamında, binanın öncelikle Anıtlar Yüksek Kurulu’nda onaylanan proje elden geçirilerek, keşif metrajı ve teknik şartnamesi hazırlanıp restorasyon ihalesine hazır hale getirilecek.

Hazırlıkların ardından gerekli kaynak bulunduktan sonra ise, binanın yeniden restorasyonu için ihaleye çıkılacak. Belediye ile işbirliği içerisinde binanın iç düzenlemesi hazırlanıp, gerekli kaynak bulunduktan sonra ihaleye çıkılacak.

Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğü, oluşturulacak olan müzede arkeolojik eserlerin sergilenmesi için tedarik desteği sağlayacak.

Proje kapsamında, Bakanlığa bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğü müzenin çalışmasından sorumlu olacak. Belediye de oluşturulacak kent müzesine gerekli arkeolojik eserlerin tedarik edilmesi içi katkı sağlayacak.

Son olarak, taraflarca uygun görülmesi halinde karşılıklı olarak anlaşma koşuluyla protokole yeni maddeler eklenip ya da değişiklik yapılabilecek.

Kaya: Büyük bir kazanım olacak

Bu proje sayesinde yılardır hiçbir restorasyon yapılamayan Vasıf Palas’ın müzeye dönüştürülerek bölgeye yeni bir turizm kaynağı kazandırılacağını belirten Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, bakanlık ve diğer ortak paydaşlarla gerçekleştirilecek çalışmanın ardından projenin büyük bir kazanım sağlayacağı inancında olduğunu söyledi.

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarlarından İsmet Esenyel de, bölge için çok güzel bir projenin hayata geçirildiğini ifade ederek, yılardır hiçbir bakım yapılamayan binanın müzeye dönüştürülmesinin bölge halkına büyük bir turizm ve maddi kaynak sağlayacağını söyledi.

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarlarından Bülent Arık ise, projenin gerek ülke ekonomisi gerekse bölge ekonomisine katkıları olacağını anlatarak, projenin hayata geçirilmesi için Lefke Avrupa Üniversitesi’nin de yer alacağını, bunun da paydaşlar arasında büyük bir memnuniyet yarattığını söyledi.

 

Kaynak: KIBRIS GAZETESİ



Benzer Haberler

LTB’nin 20.’sini düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Voice Kıbrıs Haber

Düşürülen cüzdanı çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Hesap tartışması bıçaklı saldırıyla bitti

Voice Kıbrıs Haber

Yük asansörüyle yaklaşık 1.5 metre düştü

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Değirmenlik Anayolu ve Gemikonağı’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber