FeaturedKIBRIS

“Ziyaretlerim KKTC’nin tanıtımına büyük katkı sağlıyor”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme ve Türkiye temaslarını, Türk Ajansı Kıbrıs muhabirine değerlendirdi, yeni yıla yönelik mesajlar verdi.

Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdiği ziyaretlerde öğrenciler, gençler, halk, gaziler, yetkililer ve yerel basın ile bir araya gelerek, ilk ağızdan Kıbrıs meselesini anlattığını söyledi.

Türkiye’de ziyaretlerde yoğun ilgi gördüğüne işaret eden Tatar, bu ziyaretlerin KKTC’nin tanıtımına büyük fayda sağladığını ifade etti. Kıbrıs’ın Türkiye ile iç içe olduğunu, ülkeye gelen nitelikli öğrencilerin yüzde 50’sinin Türkiye’den geldiğini ifade eden Tatar, ülkede 100 bin öğrenciden 50 bin öğrenciye yakınının Türkiye’den olduğunu ifade etti ve hedefinin bu öğrenci sayısını 100 bine çıkarmak olduğunu kaydetti.

Tatar, 100 bin öğrencinin Türkiye’den ülkeye gelmesinin ekonomi için bir nimet olacağına inanç belirterek, Türkiye’de yaptığı ziyaretler açıklamalar ve verdiği mesajların aynı zamanda öğrenci kadar turist akışı açısından da önemli olduğunu söyledi.

Verdiği mesajlarda KKTC’nin ziyaret edilmesini istediğini, aynı para birimi kullanılması, aynı kültür yanında doğası bakımından KKTC’nin güzelliklerini anlattığını ifade eden Tatar, temaslarının, hem siyasi hem sosyal hem kültürel hem de gönül bağlarının muhabbetin artırılmasına yönelik anlamlı bir çalışma olduğunu anlattı.


Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar: “KKTC’de sağlık alanında önemli aşamalar kaydedilmekte”

Voice Kıbrıs Haber

8 Haziran’da yapılacak Polis Halk Koşusu için kayıtlar başladı

Voice Kıbrıs Haber

LTB’den sürücülere uyarı!

Voice Kıbrıs Haber

İkamet izinsiz yaşayan 5 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıslı Türk yüzücüler Bulgaristan’da iki altın bir gümüş madalya kazandı

Voice Kıbrıs Haber

Başkasının akaryakıt kartıyla aracına 24 bin TL’lik benzin koydu, tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber