FeaturedKIBRISKültür Sanat

‘Zibilling’ bu kez Mağusa ve İskele’de

Zibilling aktivistleri kısa bir aranın ardından etkinliklerine devam ediyor.

Avrupa’daki “Plogging” akımını ülkemize uyarlayıp “Zibilling” adı altında birleşen gençler, hem spor hem de çevre temizliği yapıyor.

Bu Pazar da önce İskele sonra Mağusa olarak belirlenen rotada Exotic Hotel önü ve Gülseren Askeri Gazinosu yanı bulunuyor.

Zibilling’den yapılan açıklamada, 3 Mart 2019 Pazar saat 11:30’da İskele Exotic Hotel önünde, saat 13:30’da ise Mağusa Gülseren Askeri Gazinosu yanında spor ve çevre temizliği yapılacağı belirtildi.

 

 

“Zibilling” nedir?

“Zibilling”’i, “Avrupa’da özelliklede İskandinav ülkelerinde son yıllarda popüler olan Plogging akımının ülkemize uyarlanmış versiyonu” olarak tanımlayan Zibiling aktivistleri, Zibiling’in hem koşarak, yürüyerek spor yapmak hem de çevre temizliğine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bir duyarlılık projesidir. İlk olarak 2016 yılında İsveç’te bir grup çevre duyarlısı insanın koşu eşliğinde çöp toplaması sonucu meydana gelen bir proje olduğunu ifade eden aktivistler, böylelikle dünyaya yayılan yeni bir akımın ortaya çıktığını söyledi. “Bu akımı ilk duyduğumuz zaman söz konusu işe gönüllü bir grup genç olarak bu etkinliği kendi adamıza nasıl uyarlayabiliriz diye düşündük” şeklinde konuşan aktivistler, yerel Kıbrıs halkının günlük kullandığı kelimelerden de yola çıkarak “Zibilling”i oluşturduklarını ifade etti. Aktivistler, çevre kirliliği, obezite ve hareketsiz yaşamın üst seviyelere çıktığı bu yıllarda, hem adamızdaki kirliliği azaltmak hem de insanları spora teşvik etmek için böyle bir adım attıklarını söylediler.


Benzer Haberler

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ: “DAÜ İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Programı ilk 5’te yer aldı”

Voice Kıbrıs Haber