FeaturedKIBRIS

Zanlılar suçları kabul etmedi!

(Kamalı Haber)- Lefkoşa’da meydana gelen şiddet kullanma tehdidi, sarhoşluk, rahatsızlık, uygunsuz tavır ve hareket suçlarından tutuklanan 3 zanlı mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru Murat Ergün, zanlıların 10 Mart 2024 tarihinde, saat 03.30 sıralarında, Lefkoşa’da faaliyet gösteren Berlin Disco önünde aralarında önceden yaşanan sorun ve kendilerini eğlence mekanına almadıkları gerekçesiyle, mekanın güvenlik görevlileriyle kavga ettiklerini söyledi.

Polis, olay esnasında alkollü oldukları tespit edilen zanlıların güvenlik görevlilerini, “Burası kapanacak, bu iş daha bitmedi, burnunuzu kıracağız” diyerek, tehdit ettiklerini, bağırıp çağırmak suretiyle rahatsızlık yarattıklarını açıkladı.

Üç zanlı olay yerinde suçüstü tutuklandıklarını belirtti. Polis, olaya karışan H.K.’nin ise arandığını açıkladı. Polis, zanlıların mekanın önünde olay çıkardığına dair Berlin Bar’ın 3 güvenlik görevlisi ile olay yerine giden 2 polisin ifadelerinin olduğunu söyledi.

Polis memuru, olaya karışan Ahmet Hazırlar ile Mehmet Alkış’ın 22 Şubat 2024 tarihinde Zahra Sokakta iki grup arasında yer alan kavgada yer aldıklarını, tutuklandıktan sonra teminatla serbest bırakıldıklarını hatırlattı. Polis, bu nedenle Berlin Bar’ın güvenlik görevlileri ile zanlılar arasında husumet olduğunu belirtti. Polis, soruşturmanın devam ettiğini, incelenecek kamera görüntüleri olduğunu dile getirerek, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Polisin ardından söz alan zanlılar ise suçlamaları kabul etmedi. Zanlılar evlerine gitmek için mekanın önünden geçtiklerini, kimseye bulaşmadıklarını, polisin kendilerini haksız yere tutukladığını öne sürdü.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Meltem Dündar, zanlılarla ilgili 2’si polis 5 görgü tanığının kavga çıkardıklarına dair ifadeleri olduğuna değinerek, zanlıların çelişkili konuştuğuna vurgu yaptı.
Mahkeme, zanlılar hakkında talep edilen 3 günlük süreyi onayladı.

 

 


Benzer Haberler

Erhürman mülk satışları için belediye bazında yüzde 10 kota önerdi

Voice Kıbrıs Haber

Bu hafta yağmur beklenmiyor

Voice Kıbrıs Haber

Sefa Karahasan: “İsteseydim bir günde de diploma alabilirdim”

Voice Kıbrıs Haber

KSTU’da yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Remziye Seven teminatla serbest bırakıldı

TAK

Hayvanlarını başkasının tarlasında otlatan şahsa yasal işlem!

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de sahtekarlıkla para temini ve büyücülük!

Voice Kıbrıs Haber