FeaturedKIBRIS

Yunanistan – Kıbrıs – Malta Bakanlar arası denizcilik ile ilgili toplantı yapıldı

Kıbrıs – Yunanistan – Malta Bakanlar arası denizcilik ile ilgili 5’inci toplantı cuma günü Pire’de yer aldı. Bakanlar,  üç ülkenin denizcilik alanında işbirliğinin güçlenmesi konusu üzerinde görüş teatisinde bulundular.

Yapılan resmi açıklamaya göre, görüşmeye Kıbrıs adına Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Marios Demetriades, Yunanistan adına Nakliye ve Ada Politikası Bakanı Panayiotis Kouroublis ve Bakanlığın müsteşarı Nektarios Santorinios ve Malta adına Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Joe Mizzi katıldılar.

Görüşme sırasında,  bakanlar, Kıbrıs, Yunanistan ve Malta arasında siyasi seviyede sağlanan geliştirilmiş koordinasyon, AB’nin dönem başkanlığını yürüten Malta’nın nakliye konulardaki öncelikleri, gemilerden salınan atıkların azaltılması ve Avrupa denizcilik endüstrisinde rekabet gücünün koruması ve geliştirilmesi konuları gündeme geldi.

Bakanlar, ayrıca, Malta dönem başkanlığı sırasında Avrupa Birliğinde bir bütün ada politikasını teşvik etmek konusunda görüş teatisinde bulundular.

Üç bakan, 29 Mart tarihinde yapılacak nakliye ile ilgili AB Bakanlar Konferansı çerçevesinde yeniden bir araya gelmeye de karar verdi.

Kaynak: KHA


Benzer Haberler

Ürün fiyatları tarladan market rafına gelene kadar 3 kat artıyor

TAK

Uluslararası Film Festivali’nin jüri üyeleri belli oldu

TAK

Askeri bölgeyi ihlal edip güneyden uyuşturucu aldı!

Voice Kıbrıs Haber

Piyasaların merakla beklediği veri açıklandı

AA

Çöplük alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle geniş alana yayıldı!

Voice Kıbrıs Haber

AB’den Lübnan’a yönelik 1 milyar euroluk destek paketi

TAK