DÜNYAFeatured

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’a davet

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ikili ilişkileri ve bölgesel konuları görüşmek üzere aralık ayında Yunanistan’da ağırlamak istediğini belirterek, “Hamas’la ilgili yorumlarına tamamen katılmıyorum. Ama bu, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Yunanistan’da ağırlamamak için bir neden değil.” dedi. Miçotakis, Avrupa ve Türkiye’nin Gazze’deki çatışmaların tırmanmaması noktasında ortak çıkara sahip olduğunu söyledi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Almanya’nın başkenti Berlin’de katıldığı bir panelde Türkiye ile ilişkiler ve Gazze’deki gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Miçotakis, Gazze’de yaşananlar için “Bu çatışmanın tırmanmamasını sağlamak, halihazırda ele almak zorunda olduğumuz korkunç durumun ötesine geçmemesini sağlamanın hepimizin çıkarına olduğunu düşünüyorum. Türkiye için de aynı çıkar söz konusu, kimse çatışmanın daha da tırmandığını görmek istemiyor.” diye konuştu.

Miçotakis, konuşmasında, mevcut sorunları ele almak için Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasında daha yakın bir diyaloğun öneminin altını çizdi.

Erdoğan’ı ikili ilişkileri ve bölgesel konuları görüşmek üzere aralık ayında Yunanistan’da ağırlamak istediğini belirten Miçotakis, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas’la ilgili yorumlarına tamamen katılmıyorum. Ama bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Yunanistan’da ağırlamamak için bir neden değil.” dedi.

Miçotakis, Erdoğan ile görüşmesinde ikili ilişkilerin normalleştirilmesi, AB-Türkiye ilişkileri ve düzensiz göçün önlenmesine yönelik işbirliğini de ele alacaklarını sözlerine ekledi.

Aynı panelde konuşan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi lideri Friedrich Merz de Miçotakis’in görüşlerini paylaştığını ve Erdoğan ile diyaloğu desteklediğini söyledi.

Merz, Erdoğan’ın 17 Kasım’da Berlin’e yapmayı planladığı ziyarete atıfta bulunarak “Konuşmak için doğru zaman.” dedi.


Benzer Haberler

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ: “DAÜ İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Programı ilk 5’te yer aldı”

Voice Kıbrıs Haber

İkamet izinsiz 4 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber