FeaturedKIBRIS

Yunan Bayrağı’nı indirip ‘Birleşik Kıbrıs’ pankartı astılar

Alithia gazetesinin haberine göre, Dayanışma Hareketi tarafından yapılan açıklamada, “Pankiprio Ortaokulu (Pankipiro Yimasio)” bahçesinde gönderde bulunan Yunan bayrağının indirilerek, yerine Yunanca ve Türkçe “Birleşik Kıbrıs” yazan pano asıldığı belirtildi.

Açıklamada, yüzleri kapalı şahısların bu eylemi videoya çekerek sosyal medyada yayımladıkları belirtilerek eylem kınandı.

İşte o paylaşım:

Eğitim Milli bayramlar, okullarda sabah duası ve milliyetçi açıdan tek taraflı bir tarih anlatısı ile, yıllardan beri Kıbrıs’ın sadece Yunan milletinin elinde olduğunu fikrini aşılıyor. Milli Muhafız Ordusu (Kıbrıslı Rum tarafı) Türkiye’nin adayı istilasına sebeb olan Yunan ve EOKAcı darbesi iki toplum arasında şiddetin genişlemesinden ve gençler arasında milliyetçi ve Türk düşmanı fikirleri oluşturmaktan sorumludur. Kıbrıs Kilisesi Kıbrıs’ta din özgürlüğü olduğunu görmezden geliyor. Nefret ve miiliyetçiliği teşvik ederek hem eğitim hem de siyasete dayatıyor Özgürlük anıtı Özgürlük, milletler ve milliyetçiliğe bağlı değildir. Özgürlük, dikenli telsiz, kışlasız ve ayrılıksız bir hayat hakkı demektir. Kıbrıs’ta özgürlük memleketin yeniden birleşmesi demektir, ve bu yeniden birleşme artık her birimiz tarafından sokaklarda inşa edilmelidir.

 


Benzer Haberler

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK