FeaturedKIBRIS

Yüksek Anayasa Mahkemesi’nden Hristodulidis’in Kıbrıs Türk mallarına yönelik statik inceleme yasasına ilişkin başvurusuna ret

Yüksek Anayasa Mahkemesi’nin, hak sahiplerinin kullanımına verilmeden önce Kıbrıs Türk binalarında devlet tarafından statik bir denetim yapılmasını öngören yasaya ilişkin Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’in başvurusunu ret ettiği belirtildi.

Hrsitodulidis, sözkonusu yasayı yeniden incelenmesi için Meclis’e göndermiş ancak bu talebinin reddedilmesi üzerine konuyu yargıya taşımıştı.

Alithia gazetesinde yer alan habere göre, Hristodulidisn görevi boyunca ilk kez, meclisin onayladığı bir yasa için mahkemeye başvurduğuna dikkat çekti. Gazete, Hristodulidis’in ilgili yasayı “statik incelemeyle birlikte devlet bütçesinin giderlerinin artacağı ve devlet maliyesine yük olacağı” gerekçesiyle meclise geri gönderdiğini anımsattı.

Öte yandan Politis gazetesi, mahkemenin kararına atıfta bulunarak, bu yasayla birlikte, barınma veya mesleki nedenlerden dolayı Kıbrıs Türk Malları Vasiliği tarafından hak sahibine verilecek her bir Kıbrıs Türk taşınmazının statik bir denetimden geçeceğini yazdı.

Gazete, ilk aşamada Kıbrıs Türk Malları Vasiliği, ilgili taşınmaz mala görsel bir denetim yapacağını, gerekli görmesi halinde de taşınmaz malın statik yeterliliği konusunda bir inceleme hazırlayacağını belirtti.

Habere göre, Yüksek Anayasa Mahkemesi ilgili kararında yasanın bütçeye yük getirmeyeceğine ve kuvvetler ayrılığı ihlalinin de söz konusu olmadığına kanaat getirdi.


Benzer Haberler

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK

Hristodulidis “Türkiye’nin artık iki devleti değil egemen eşitliği desteklediği söylentileri doğru değil”

TAK

Von Der Leyen “Bütün AB Kıbrıs sorununda Güney Kıbrıs’ın tarafında”

TAK

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber

Birçok bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Türkiye ve Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

AA