FeaturedKIBRIS

YTB kontenjanları belirlendi

KKTC Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürlüğü ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) arasında imzalanan “İş Birliği Mutabakat Zaptı” uyarınca GCE A-Level sonuçları ile Türkiye’de yükseköğrenim görmek isteyen KKTC uyruklu öğrenciler için talep edilen 2023-24 eğitim-öğretim yılı YTB kontenjanları belirlendi.

Söz konusu mutabakat kapsamında “Türkiye Burslusu” statüsünde, T.C. yükseköğretim kurumlarında eğitim almak üzere, KKTC uyruklu GCE A-Level sonuçlarına sahip öğrenciler için lisans düzeyinde 40 kontenjan ayrıldı.

Bu doğrultuda belirlenen kontenjanların alanları ile adayların tercih edebilecekleri üniversite/fakülte/bölüm kontenjanları için başvuru koşulları ve başvuruda istenen evraklar Milli Eğitim Bakanlığı web sayfası http://www.mebnet.net/ adresinden duyurulacak.

2023-2024 eğitim-öğretim yılı için GCE A-Level sonuçlarına göre, YTB kontenjanlarından yararlanacak olan öğrencilerden; GCE A-Level sonuçlarının yanında TOEFL IBT, IELTS ve SAT sınav sonuçları da istenecek.

Boğaziçi Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi ve Koç Üniversitesi’nin TOEFL IBT ya da IELTS sınav sonuçlarından birini ve SAT sınav sonucunu; diğer üniversitelerin ise TOEFL IBT ya da IELTS sınav sonuçlarından birini arayacak. İstenen sınav puanları üniversitelere ve bölümlere göre farklılık gösterebilirken, detaylı bilgiye üniversitelerin internet sitelerinden de ulaşılabilecek.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK