FeaturedKIBRIS

Yorgacis Listesi “ortalığı karıştırdı”

Kıbrıs’ın güneyinde siyasi nüfuzlu kişilerin batık kredileriyle ilgili bilgilerin yer aldığı ve uzun süredir yayınlanması birçok kişi tarafından merakla beklenen “Yorgacis Listesi”nin dün, Kıbrıs Rum Meclisi’nin web sayfasında yayınlandığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, iki yıl süren tartışmaların ardından önceki gün, siyasi partilerin yayınlanması için “zorla” evet dediği listenin, Kıbrıs Rum Meclisi’nin sayfasına yüklenmesinin ardından sayfaya ziyaretçi akını olduğunu ve web sayfasının birçok kez çöktüğünü yazdı.

Gazete, 30 sayfalık listede 4 bin 500 kişinin isminin bulunduğunu ve bunların arasında milletvekilleri, devlet yetkilileri, büyük işadamları ve şirketlerin isimlerinin yer aldığını ve listenin yayınlanmasıyla sosyal medyada da birçok yorum yapıldığını kaydetti.

Haberde, listede adı geçen bir belediye başkanının 35 ayrı batık kredisi bulunduğu ve bunların toplamının 14,7 milyon Euro olduğu öne çıkarılırken, listede ismi yer alan bazı önemli isimlerin de, listedeki bilgileri yalanlayarak kendilerini savunduğu ifade edildi.

TAK


Benzer Haberler

Limasol’daki eylemde 10 genç tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Aşdod Limanı’na Larnaka üzerinden 400 tonluk yardım sevkiyatı yapıldı

KHA

Cinayet girişimiyle ilgili 10 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs’ta 20 yıldır devam eden serbest dolaşım toplumları biraraya getiriyor

Voice Kıbrıs Haber

Yarın ve çarşamba yağmur bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Hava 15 gündür tozlu

Voice Kıbrıs Haber