AmerikaFeaturedTürkiye

Yeni tape skandalı! Sarraf davasında ABD’nin büyük oyunu

Rıza Sarraf’ın bugün katılmadığı duruşmada, bir skandal ortaya çıktı. ABD, ajanları aracılığıyla 2015 yazına kadar Türkiye’de pek çok ismi gizlice dinlemiş.

ABD’de devam eden Rıza Sarraf davası çok farklı bir boyut kazandı.

Rıza Sarraf ve Halk Bankası eski Genel Müdürü Hakan Atilla’nın yargılandığı davada, 27 Kasım’da yapılacak jürili duruşma öncesi bugün ara duruşma yapıldı.

Duruşmaya günlerdir haber alınamayan Rıza Sarraf ve avukatları katılmadı. Hakan Atilla ve avukatları ise duruşmada hazır bulundu.

Hakim, Rıza Sarraf’ı soran avukatları azarladı

Duruşmayı izleyen Hürriyet New York Temsilcisi Razi Canikli, Hakan Atilla’nın tam duruşma biterken, avukatı aracılığıyla Rıza Sarraf’ın nerede olduğunu sordu. Atilla ve avukatlarını tersleyen hakim “Bana bu tür bir soru yöneltemezsin. mahkeme tutanaklarını takip edin” cevabı verdi.

Mahkemede ayrıca, 27 Kasım’daki jürili duruşmada, FETÖ’nün 17-25 Aralık döneminde yaptığı yasa dışı dinlemelerin delil olarak kabul edilmesine karar verildi.

Fetö’cüler bilirkişi olarak mahkemede dinlenecek

Mahkeme sırasında, iki skandal daha ortaya çıktı. Mahkeme başkanı, 17-25 Aralık operasyonlarını yapan FETÖ’nün anlatılması için bir bilirkişi heyeti oluşturulmasını istedi. Bu kişilerin kimlerden olacağı konusunda bilgi paylaşılmadı ancak CNN Türk’te yayınlanan Gece Görüşü programına bağlanan Canikli, bilirkişilerin muhtemelen ABD’deki kaçak FETÖ’cülerden oluşturulacağını söyledi.

Mahkeme sırasında ortaya çıkan bir diğer skandal ise, ABD’nin FETÖ operasyonları sürerken Türkiye’den pek çok ismi dinlediğinin itiraf edilmesi oldu.

ABD, FBI Ajanları vasıtasıyla Türkiye’de pek çok işimi 2 yıl daha dinlemiş

Canikli, bu dinlemelerin kayıtlarının 27 Kasım’daki duruşmada delil olarak kullanılacağını söyledi. Bu dinlemelerin en önemli özelliği ise, 2015 yaz aylarına kadar devam eden dinlemelerden oluşması. Yani 17-25 Aralık 2013 tarihinde yapılan operasyonların ardından Türkiye FETÖ ve Paralel Yapı’ya karşı mücadele başlattığında, ABD Türk yetkilileri dinlemeye devam etmiş. Canikli, bu dinlemeleri muhtemelen FBI ajanlarının yaptığını ve 2015 yazına kadar sürdüğünü aktardı.


Benzer Haberler

“Kıbrıs Türk halkı, demokratik refleksini ortaya koyacak”

Voice Kıbrıs Haber

“Derinya’da 1192 sosyal konut yapılmasıyla ilgili plan ve proje tamamlandı”

Dövizde son durum!

Voice Kıbrıs Haber

Cumhurbaşkanı Akıncı Pakistan’da

Voice Kıbrıs Haber

“Tezgahımız Emek Dokuduğumuz gelecek” sloganıyla “Emekçi Kadınlar Panayırı” kuruluyor

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (11 Aralık 2023)

Voice Kıbrıs Haber