FeaturedKIBRIS

YDÜ’lü genç yüzücü Akman Tüzünkan’dan gururlandıran başarı

Yakın Doğu Koleji 8’inci sınıf öğrencisi Akman Tüzünkan, 1-3 Aralık tarihlerinde Denizli’de düzenlenen “Türkiye Yüzme Federasyonu 12 Yaş Ulusal Gelişim Ligi Türkiye Finali”nde “50 metre sırtüstü” kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.

Tüzünkan, “50 metre sırtüstü”, “100 metre sırtüstü” ve “200 metre sırtüstü” kategorilerinde de KKTC rekorlarını kırdı.

Yakın Doğu Koleji 8’inci sınıf öğrencisi Akman Tüzünkan, Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından 1-3 Aralık tarihleri arasında Denizli’de düzenlenen “12 Yaş Ulusal Gelişim Ligi Türkiye Finali”nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni başarıyla temsil etti. Dört kategoride yarışan Akman Tüzünkan, bu kategorilerden üçünde KKTC rekoru kırarken “50 metre sırtüstü” kategorisinde Türkiye üçüncüsü olma başarısı gösterdi.

Türkiye Yüzme Federasyonu 12 Yaş Ulusal Gelişim Ligi Türkiye Finali”nde düzenlenen ilk yarış olan “50 metre sırtüstü” kategorisinde 00:32.53 derecesi ile Türkiye üçüncüsü olan Akman Tüzünkan, A4 barajını da geçtiği derecesi ile yine kendisine ait olan “KKTC Uzun Kulvar 12 Yaş” rekorunu da gelişirdi. 100 metre sırtüstü kategorisinde de 01:12.09 derecesi ile A3 Barajını geçen Akman Tüzünkan, bu kategoride de yine kendisine ait olan  ve 12 yaş uzun kulvar rekorunu da geliştirdi. Tüzünkan, yarıştığı “50 metre serbest” kategorisinde 00:29.65’lik derecesi ile A3 barajını geçerken, “200 metre sırtüstü” kategorisinde de 02:44.51 lik derecesi ile A1 barajını ve “12 Yaş Uzun Kulvar Yaş Rekoru”nu kırdı. Böylece, 20 yılın ardından 2013’te Erol Şevket tarafından kırılan bu rekor da Yakın Doğu Koleji 8’inci sınıf öğrencisi Akman Tüzünkan tarafından 4 saniye geliştirilmiş oldu.

Yarışmalara, Yakın Doğu Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu eğitmenlerinden Avni Cankurt antrenörlüğünde hazırlanan Akman Tüzünkan, elde ettiği derecelerle ailesine, Yakın Doğu Koleji’ne ve ülkesine büyük bir gurur yaşattı.

Ömer Özkan: “Kolejimizdeki eğitimine Dr. Suat Günsel bursu ile devam eden sevgili öğrencimiz Akman Tüzünkan’ın elde ettiği dereceler, sistemli ve doğru bir çalışma ile akademik ve sportif başarının birlikte kazanılabileceğini gösteren çok değerli bir örnek.”

Yakın Doğu Koleji 8’inci sınıf öğrencisi Akman Tüzünkan’ın başarılarından büyük bir gurur duyduğunu vurgulayan Yakın Doğu Koleji Müdürü Ömer Özkan, “Kolejimizdeki eğitimine Dr. Suat Günsel bursu ile devam eden sevgili öğrencimiz Akman Tüzünkan’ın Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen ‘12 Yaş Ulusal Gelişim Ligi Türkiye Finali’nde elde ettiği dereceler, sistemli ve doğru bir çalışma ile akademik ve sportif başarının birlikte kazanılabileceğini gösteren çok değerli bir örnek” ifadesini kullandı.

Yakın Doğu Koleji’nin öğrencilerine, akademik başarının yanında spor ve kültür sanat alanlarında da kendilerini gösterebilecekleri olanaklar sunduğunu vurgulayan Özkan, “Elde ettiği başarılarla göğsümüzü kabartan Akman Tüzünkan’ı gönülden tebrik ediyorum. Her zaman olduğu gibi, onun ve bütün öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Avni Cankurt: “Sistemli ve yoğun bir çalışma planı ile hazırlandığımız finallerde, ülkemizi gururlandıran başarılar elde eden Akman’la gurur duyorum.”

Denizli’den bir Türkiye üçüncülüğü ve 3 KKTC rekoru ile dönen Akman Tüzünkan’ı finallere hazırlayan antrenörü Avni Cankurt ise “Sistemli ve yoğun bir çalışma planı ile hazırlandığımız finallerde, ülkemizi gururlandıran başarılar elde eden Akman’la gurur duyorum. Çalışmalarımıza devam ederek gelecekte de büyük başarılar elde edeceğimizden şüphem yok” ifadesini kullandı.

20-24 Aralık tarihinde, yine Yakın Doğu Koleji öğrencileri olan Barkan Cem Aykut ve Enes Kansız ile İstanbul Beylikdüzü’nde düzenlenecek “Türkiye Yüzme Federasyonu Yıldızlar, Gençler veAçık Yaş Finali”ne katılacaklarını da söyleyen Cankurt, “Aralık ayındaki finallerden de okulumuzu ve ülkemizi gururlandıran sonuçlarla döneceğiz” ifadesini kullandı.


Benzer Haberler

2 zanlının ifadeleri teyit edilecek!

Voice Kıbrıs Haber

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber