FeaturedKIBRIS

“Yangınla ilgili soruşturmada bir isim değerlendiriliyor”

KKTC’de 1995’ten sonra çıkan en büyük yangın olarak nitelendirilen Tepebaşı-Kalkanlı yangını da değerlendirmek üzere bugün Güzelyurt’ta toplanan Bakanlar Kurulu, yangının dışında Covid-19 açılımlarıyla ilgili de kararlar üretti.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, kararları açıklayarak,  yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğüne dikkat çekti, COVİD-19 sürecinde kapalı devre bir açılımda olunduğuna işaret ederek, her şeyden önemlisinin bireysel tedbirler almak olduğunu vurguladı.

Özersay, “İş kendinizden bitiyor. Herkes kendini ve sevdiklerini korumak için maske takmalı, mesafe kuralına uymalı” dedi.

KABİNEYE YANGIN SUNUMU

Özersay, Güzelyurt’ta yaptıkları Bakanlar Kurulu toplantının başına katılan, Orman Dairesi Müdürü, Belediye Başkanı ve Kaymakamın dünkü üzücü yangınla ilgili kabineye sunum yaptığını söyledi.

Özersay, “Hasarın boyutunu, yangının nasıl seyrettiği, yangına ne şekilde müdahale edildiği, olası yangınlarda bu tecrübeden hareketle neler yapılıp, yapılmayacağı konusunu konuşma imkanı bulduk. Koordinasyon meselesini ele aldık. Bu bölgeye ilişkin olarak önümüzdeki dönemde ağaçlandırma benzeri faaliyetlerin nasıl ne zaman ve hangi tür ağaçlarla yapılacağı konusunda bilgi aldık” dedi.

“YANGINLA İLGİLİ SORUŞTURMADA BİR İSİM DEĞERLENDİRİLİYOR”

Yangınla ilgili bir soru üzerine Özersay, “Soruşturma devam ediyor. Bir kişinin ismiyle ilgili değerlendirme var.  Bilgileri aldık. Dün ve bugün meydana gelen yangınların hangisiyle ilişkili olabileceğiyle ilgili incelemeyi ve tahkikatı polis yapıyor. Şu an için net bir şey söylemek mümkün değil. Orman Dairesi’nin ve Tarım Bakanlığı’nın önümüzdeki saatlerde ve günlerde açıklaması olacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Toplantı devam ederken Orman Dairesi Müdürü ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı’nın toplantıdan ayrılmak zorunda kaldığını söyleyen Özersay, soğutma çalışmalarına rağmen yer yer alev alan noktalar olduğunu, başka yerlerde de yangın çıktığını aktardı.

“Belli bazı ilave tedbirleri almamız gerekecek” diyen Özersay, bugünkü toplantıda, belediyeler aracılığı ile yol refüjlerinin ve yol kenarlarının temizlenmesi konusunda neler yapılabileceğini ele aldıklarını dile getiren Özersay, “Maliye Bakanlığı bu konuda belediyelere nasıl katkı yapabilir ki yol kenar temizliği yapsın. Bunu da değerlendirdik ve bir karar aldık” şeklinde konuştu.

(TAK)



Benzer Haberler

Yağmurlu hava devam edecek

TAK

Mecliste bazı tezkereler kabul edildi, Kıbrıs konusu konuşuldu

TAK

Nöbetçi eczaneler (13 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Gönyeli’de yaralama!

Voice Kıbrıs Haber

3 kaza: 1 yaya yaralandı, alkollü sürücüler hakkında yasal işlem başlatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Neil Edgard Langston dün akşam yaşamını yitirdi

Voice Kıbrıs Haber