KIBRIS

Yakıt hırsızı teminata bağlandı

 Haspolat bölgesinde satın alma personeli olarak çalıştığı şirketten yüklü miktarda yakıt çalıp başka bir şahsa satan zanlı C.S ve çalıntı mal kabul eden zanlı E.Ö dün teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Ömer Ülger olayla ilgili bulguları aktardı. Ülger 2016 yılı içerisinde Haspolat bölgesinde çalıştığı şirkette ilk etapta 5 bin litre akaryakıt çaldığı gerekçesi ile tutuklanan C.S yapılan soruşturmada Mart-Kasım ayları arasında toplam 25 bin 400 litre akaryakıt çaldığının  tespit edildiğini söyledi. Polis zanlı S çaldığı akaryakıtın bir kısmını Güzelyurt bölgesinde zanlı E.Ö isimli şahsa litresi 1 liradan sattığının tespit edildiğini belirtti. Polis mesele ile ilgili yürütülen soruşturmanın tamamlandığını zanlı S aleyhine müstahdem tarafından sirkat ve sahtekârlıkla para temini, zanlı Ö ise hırsızlık mal kabulü suçlarından aleyhlerine dava getirildiğini belirtti. Polis memuru Ömer Ülger zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad zanlıların ileride görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmeleri, Kuzey Kıbrıs vatandaşı muteber 2’şer kefilin 50’şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşuluna ek olara zanlı S 3 bin TL zanlı Ö  ise 5 bin TL nakit teminat yatırması şartı ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Kaynak: KAMALI HABER

 

 


Benzer Haberler

“Cezaevinin durumu içler acısı”

Voice Kıbrıs Haber

‘KKTC için büyük bir kayıp’

Kıbrıs Rum başkanlığında ek mesai skandalı

TAK

Tatar “Cenevre öncesi son değerlendirmelerde bulunduk”

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu aşı konusunda uyardı

Voice Kıbrıs Haber

Karşıyaka’da yarın elektrik kesintisi olacak

TAK