FeaturedKIBRIS

‘Virus artık ağır hastalık yaratmıyor düşüncesi son derece yanlış’

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Klinik Şefi Mustafa Akansoy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi gören hiç bir coronavirüs hastasının yoğun bakımda olmadığını çünkü çoğunun herhangi bir şikayeti olmadığını söyledi.

Bunun bizi yanıltmaması gerektiğini söyleyen Akansoy açıklamasında “korona virus artık ağır hastalık yaratmıyor veya öldürmüyor düşüncesi son derece yanlıştır.” dedi.

Açıklama şu şekilde:

“Korona virus hastalığı saptanan kişilerden hiç biri YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ’nde değildir. Bu bizi yanıltmasın, çünkü K.K.T.C.’ne gelenlerin %90’nından fazlasında herhangi bir şikayet yoktur. Diğer bir deyişle, korona virus artık ağır hastalık yaratmıyor veya öldürmüyor düşüncesi son derece YANLIŞTIR.

Hasta olan, ateşi, nefes darlığı v.b şikayetleri olanlar ülkesinde kalıyor, K.K.T.C.’ne gelmiyorlar. Gelenler ise hasta olduklarını bilmiyorlar, çünkü çoğunda herhangi bir şikayet yoktur.
Bu nedenle, ülkemizde salgını önlemek için mutlaka şunları yapmalıyız:
1- MASKESİZ DOLAŞMAYIN.
2- SOSYAL MESAFEYİ KORUYUN.
3- TEKRAR KAPANMAK İSTEMİYORSANIZ İLK İKİ MADDEYİ UYGULAYINIZ.

Ayrıca Ayaktan Tanı Tedavi Merkezi; Pandemi Hastanesi olduğu için korona olmayan ve yatışı gereken hastaları Mağusa Devlet Hastanesi’nde takip ediyoruz. Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde yaklaşık 40 yataklı servis ve ayrıca aynı yapı içerisinde 8 yataklı göğüs hastalıkları yoğun bakım ünitesi hazırlanmıştır. Geçen cuma hasta yatakları gelmiştir, en kısa sürede yeni servisimizde hizmet vermeye başlayacağız.
Bunu neden yazdım, önümüz sonbahar ve kış olup grip, bronşit ve zatürre hastalıkları artacaktır. Halkımıza hastaneye çekinmeden gelmelerini tavsiye ediyorum, bunu yaparken maskenizi takınız, sosyal mesafeyi koruyunuz, yeterlidir.
Bu kış ‘Hastaneden korona kaparım, hastaye gitmem’ diyerek hiçbir hastamızın evde kalıp hayatını riske atmasını istemiyorum. Ekibimiz hem koronayla hem de esas ağırlığı olan korona olmayan hastalarımızla ilgilenecektir. Doktorlarınıza güvenin.”


Benzer Haberler

441 araç sürücüsü rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

İkamet izinsiz 2 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Elektrik tellerinin birbirine temas etmesi sonucu yangın çıktı

Voice Kıbrıs Haber

Gönyeli ve Güzelyurt-Girne Anayolu’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber

Girne ve Güzelyurt’ta uyuşturucu: 4 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

E-fidan kampanyası, “sendebirfidanbağışla” Challenge’ı ile ağaç dikimini teşvik ediyor

TAK