CoronavirüsFeatured

“Vakalar sonbaharda artacak”

Kıbrıs’ın güneyindeki  Avrupa Üniversitesi’nde akademisyen olan, aynı zamanda enfeksiyon kontrolünde uzmanlaşmış bir patolog olan Yardımcı Doçent Dr. Konstantinos Tsiutis, sonbahar ve kış aylarında koronavirüs vaka sayılarının artış göstereceğini ancak bunu göğüslemeye hazır olduklarını belirtti.

Tsiutis, sağlık sisteminin deneyimle donatıldığını, halkın ise virüse karşı korunma tedbirleri konusunda eğitildiğini ifade etti.

Şu anda şekillenmekte olan süreçten dolayı duyduğu iyimserliği dile getiren Tsiutis, bunun; muhtemelen Ağustos ayı başında alınan tedbirlerden kaynaklandığını da söyledi.

ÜLKE KATEGORİLERİNDE DEĞİŞİKLİK

Alithia gazetesi, Rum Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına dayanarak, ülkeye giriş koşullarının düzenlenmesiyle ilgili epidemiyolojik görüntülerin baz alınmasıyla hazırlanan ülkeler listesinde değişikliğe gidildiğini yazdı.

Gazete, buna göre, “A” kategorisinde bulunan Macaristan, Slovakya, Slovenya ve Lihtenştayn’ın “B”; “B” kategorisindeki Monako ve Ruanda’nın “C”, Avustralya’nın ise “B” kategorisinden “A” ya alındığını yazdı.

Habere göre, bu düzenlemeler cumartesi gününden itibaren geçerli olacak.

(TAK)


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK