DÜNYA

Dev karadeliklerin çarpışması 7 milyar yıl sonra Dünya’yı salladı

Bilim insanları, Dünya’dan 150 milyar trilyon kilometre ötede bulunan iki dev karadeliğin çarpışması nedeniyle Güneş’in 8 katı büyüklüğünde bir enerjinin ortaya çıktığını ve meydana gelen sarsıntının 7 milyar yıl sonra Dünya’dan hissedildiğini açıkladı.

Gökbilimciler,  Dünya’ya 150 milyar trilyon kilometre uzaklıktan gelen ve Güneş’in sekiz katı enerjiye sahip bir kozmik  sinyal tespit etti. Bununla birlikte, araştırmacılar şimdiye kadar iki karadelik arasında gözlemlenen en büyük birleşmeden yayılan “yerçekimi şok dalgası” nın Dünya’ya ulaştığı açıkladı.

DÜNYA’YA ULAŞMASI YEDİ MİLYAR YIL SÜRDÜ

Araştırmacılar, iki dev karadeliğın çarpışmasından sonra meydana gelen sinyalin Dünya’ya ulaşmak için yaklaşık yedi milyar yıldır yol aldığını ve geçen yılın Mayıs ayında ABD ve İtalya’daki lazer dedektörlerinde sallantıya neden olacak kadar güçlü olduğunu söyledi.

Bununla birlikte, çarpışan karadeliklerin  Güneş’in 142 katı kadar kütleye sahip tek bir cisim ürettiği belirtildi.

BİLİM DÜNYASINDA YENİ BİR DÖNÜM NOKTASI

Bilim, uzun zamandır gökyüzündeki kara deliklerin varlığının izini sürüyor.  Ancak bu yeni gözlem, 100 ile bin Güneş kütlesi aralığında yer alan orta büyüklükteki kara deliklerle ilgili ilk çalışmaların başlangıcı oldu.


Benzer Haberler

Alzheimer’a kan tahliliyle erken teşhis

Voice Kıbrıs Haber

“İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’nın en kara günü”

Voice Kıbrıs Haber

Kürtaj yasağı kalkıyor!

Voice Kıbrıs Haber

“İşgal iddiaları bilgi terörü”

Voice Kıbrıs Haber

İkinci Kovid-19 dalgasına karşı hazırlıklı olunma çağrısı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kore devlet başkanı Beyaz Saray’da şarkı söyledi

Voice Kıbrıs Haber