FeaturedKIBRIS

Uyuşturucu, bıçaklama, bombalama ve daha fazlası…

Limasol’daki bir lisenin Okul Aile Birliği ve Mütevelli Heyeti, Kıbrıs Rum Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na gönderdiği iki mektupla, okulda büyük bir kaos hakim olduğu ve durumun çok tehlikeli boyutlara ulaştığına vurgu yaptı.

Haravgi’nin haberine göre, şikayet mektuplarında, adı açıklanmayan lisede öğrencilerin “uyuşturucu kullandığı, uyuşturucu satışı yapıldığı, öğrencilerin yanlarında bıçak taşıdıkları, birbirlerine şiddet uyguladıkları, okulda vandallık yaptıkları” belirtildi.

Lisedeki durumdan doğrudan sorumlu tutulan okul müdürünün derhal başka bir okula nakledilmesi istenen mektuplarda, bakanlığın duruma müdahale etmemesi ve müdürü değiştirmemesi halinde okul aile birliği ve mütevelli heyetinin yeni ders yılında okulun açılmasını yasaklamaktan ve kendi önlemlerini almaktan çekinmeyeceği belirtildi.

-Bombalo saldırı

Politis, Limasol’da son dönemlerde çeşitli kişilere yönelik tahrip gücü düşük veya yüksek el yapımı bombalarla gerçekleştirilen saldırılardaki artışın kaygı yarattığına dikkat çekti.

Haberde “Son günlerde bombalamalar neredeyse gündelik hale geldi, kurbanlar uğradıkları saldırının sebebini bilmediklerini söylüyor ve böylece faillerin saptanması zorlaşıyor” ifadesi kullanıldı.

Gazeteye göre pazartesi saat 03.45’te Limasol’da bir aracın ön tarafına yerleştirilen el yapımı düzeneğin infilak etmesi sonucu aracın ön bölümünde ağır hasar meydana geldi. Dün sabahın erken saatlerinde başka bir araca yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı düzenek bulundu.

-Bıçaklı saldırı

Fileleftheros Pazartesi gecesi İpsona’da 38 yaşındaki bir kişinin 19 ve 30 yaşlarındaki iki Hinduya bıçakla saldırarak ağır yaraladığını bildirdi.

Habere göre, kadın meselesi yüzünden gerçekleştiğine inanılan saldırı sonrasında yaralananların hastaneye kaldırıldı. 19 yaşındaki yaralının sağlık durumunun kritik olduğu, olay sonrasında kaçan ve adı Amandeep Singh olduğu kaydedilen 38 yaşındaki Hindistanlı hakkında tutuklama emri çıkarıldığı belirtildi.


Benzer Haberler

Girne Polis Müdürlüğü’ne ait telefon hatları arızalı

TAK

Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruplara müdahale edildi

AA

1 Mayıs ara bölgede “Barış ve Sosyal Adalet İçin Emekçiler Omuz Omuza”

TAK

Bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Lefkoşa’da korkutan kaza… Bisiklet sürücüsü yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Görevden alma ve atamalar devam ediyor!

Voice Kıbrıs Haber