FeaturedTürkiye

Usta oyuncu Demiray Erül hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısı Demiray Erül 84 yaşında hayatını kaybetti. Vefat haberini İstanbul Şehir Tiyatroları duyurdu.

Geniş kitlelerin Doktorlar, Arka Sokaklar, Kurtlar Vadisi ve Çiçek Taksi gibi dizilerle tanıdığı tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Demiray Erül 84 yaşında vefat etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları’ndan yapılan açıklamada, “İBB Şehir Tiyatroları değerli sanatçısı, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Demiray Erül’ü kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kederli ailesine, tüm sevenlerine ve Türk tiyatrosuna başsağlığı dileriz” ifadeleri kullanıldı.

DEMİRAY ERÜL KİMDİR?

İzmir’de 18 Mayıs 1938’de dünyaya gelen Demiray Erül, oyunculuğa Şehir Tiyatroları’nda başladı. Dans konusunda yetenekli olan Erül, tiyatro dışında sinema ve dizi filmlerde de oynadı ve aynı zamanda seslendirme yaptı.

Şehir Tiyatroları’nın onlarca yapımında rol alan Demiray Erül, “Arka Sokaklar”, “Köprü”, “Cennet Mahallesi”, “Kurtlar Vadisi”, “Patron Kim”, “Tatlı Hayat”, “Çiçek Taksi”, “İki Arkadaş”, “Böyle mi Olacaktı” gibi TV dizilerinde rol aldı. Erül, son olarak “Doktorlar” dizisinde Nihat Altındağ karakterini canlandırmıştı.


Benzer Haberler

Telefonundaki yazışmaları sildi, sim kartı imha etti!

Voice Kıbrıs Haber

Borsa günü rekor seviyeden tamamladı

AA

Hala Sultan Futsal Takımı Türkiye finallerinde

TAK

Gardiyanoğlu “1 Mayıs’ta çalışan emekçiye normal günün iki katını ödemek yasal zorunluluktur”

TAK

Cinsel istismar zanlısına 2 yıl 6 ay hapis!

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye’de Yargıtay Başkanı 27. tur seçiminde de belirlenemedi

AA