FeaturedKültür Sanat

“Unutulmamak” sergisi 29 Mart’ta Rüstem Kitabevi’nde açılacak

Gaye Azizoğlu’nun resim dilinde örtük duygu aktarımı ile Fayyum Portreleri arasındaki bağlantıyı kuran ve yeni bir duyarlılık kapısını aralayan Luna Tülay Okan’ın küratörlüğünü de yaptığı sergisi “Unutulmamak” Rüstem Kitabevinde açılacak.

Sanatseverler, saat 18.00 de açılış kokteyli yapılacak olan sergiyi 4 Nisan’a kadar ziyaret edebilecek.

Küratör Luna Tülay Okan sergiyle ilgili açıklamasında, “ Azizoğlu’nun ilk kişisel sergisi olan ‘Unutulmamak’ Fayyum portrelerinin röprodüksiyonlarından yola çıkarak pastel boya tekniği ile zaman içinde kaybolmamayı anlatan yeni versiyon ikonlar gibidir” dedi.

Kıbrıs’ın, El Fayyum bölgesi gibi katman katman kültürlerin etkisi altında, bir çok farklı kültürün harmanlandığı özel bir bölge olduğuna, Mısır,Roma,Luzinyan ve daha birçok kültürün izlerini taşıdığına değinen Okan açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Toplumların halkların karışımı,kültürlerin karışımı bizlerde adını koyamadığımız duygular, ürünlerimizde seçimlerimiz olarak gün yüzüne çıkar. Tıpkı Gaye Azizoğlu’nun İlk portre çalışmalarında olduğu gibi adı koyulmamış duygular saç tiplerinde, ten seçimlerinde görülür, yakın zamanda kaybedilen can parçalarını sonsuzlukta arayan gözler büyür, derinleşir. Fayyum mumya portreleri delici bakışlarla kendilerine bakan izleyiciye; yaşamın geçiciliğini, ölümün farkındalığını hissettirir. Azizoğlu’nun ilk kişisel sergisi olan ‘Unutulmamak’ Fayyum portrelerinin röprodüksiyonlarından yola çıkarak pastel boya tekniği ile zaman içinde kaybolmamayı anlatan yeni versiyon ikonlar gibidirler.”


Benzer Haberler

THY’den KKTC avantajlı bilet kampanyası

AA

En çok yağışı Dipkarpaz ve Çayırova aldı

Voice Kıbrıs Haber

East Med projesi için imzalar atılıyor

3 ayrı yerde yangın!

Yunanistan’da 5,3 büyüklüğünde deprem!

NTV

“Erken seçim için 26 Aralık’ı önerdik”