FeaturedKIBRIS

UNFICYP Sözcüsü’nden TC Dışişleri Bakanlığı’na yanıt

UNFICYP Sözcüsü Aleem Siddique Kıbrıs Haber Ajansı’na (KHA) yaptığı açıklamada, her devletin kendi görüşlerini söyleme hakkı olduğunu ancak Kıbrıs’taki Barış Gücü’nün (UNFICYP) yetkilerine Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin karar verdiğini söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın Çarşamba günkü ‘UNFICYP’in görev süresinin altı ay daha uzatılmasıyla ilgili BM GÜvenlik 2453 sayılı kararıyla ilgili basın açıklamasını yorumlaması istenen Siddique, “Her üye devletin BM Güvenlik Konseyi’nin kararlarıyla ilgili kendi görüşleri olabilir ancak BM barış gücü faaliyetlerine ilişkin kararları Güvenlik Konseyi alır. UNFICYP’in görev süresinin yenilenmesi de Güvenlik Konseyi’nin kararıdır” dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı basın açıklamasında, ‘BM Güvenlik Konseyi’nin GM Benel Sekreteri’nin görüşlerinin ötesine geçen bir görüşü kabul ettiğini’; ‘geçici olarak BM Genel Sekreteri tarafından atanan BM Yetkilisi’nin devam eden temasları sonucuyla ve barış sürecinin gelecekteki olası şekliyle ilgili önyargıları dile getirdiğini iddia etmişti.

Bu arada KHA’nın elde ettiği bilgilere göre, Pazar günü müzakerelerin başlamasının yolunu açacak görev tarımı üzerinde taraflar arasında bir anlaşmaya varılması amacıyla Nikos Anastasiades ve Mustafa Akıncı’yla görüşmeler yapacak olan BM Genel Sekreteri’nin temsilcisi Jane Holl Lute Cumartesi akşamı Kıbrıs’a gelecek.

Lute’nin liderler görüşmeleri öncesinde, Pazar sabahı ve ayrıca Pazar akşamı görüşmelerden sonra BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar ile görüşmesi planlandı.

Jane Holl Lute Pazartesi öğleden sonra adadan ayrılacak.

(KHA)


Benzer Haberler

40 yaşında yaşamını yitirdi

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı aleyhine 8 gün tutukluluk kararı!

Voice Kıbrıs Haber

Saner HP’de

Voice Kıbrıs Haber

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

KKTC’de, 4 yıl aradan sonra yeniden erken seçime gidiliyor

“Ezilenlerin haklarına sahip çıkacağıma yemin ediyorum”