FeaturedKIBRIS

UNFICYP iki toplum arasında daha fazla koordinasyon istiyor

UNFICYP bugünkü yaptığı açıklamada, sağlık için iki toplumu koordinasyona ve İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi’ni daha fazla katılıma davet ediyor.

Özellikle, ara bölgede dört geçiş noktasını geçici olarak kapatma kararından sonra, UNFICYP devam eden aksilikler nedeniyle her iki toplumdaki insanlar için endişe duyduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler’in herhangi bir halk sağlığı aciline yönelik tüm etkili önlemleri desteklemesine rağmen, iki tarafın bu tür bir duruma derhal yanıt verebilmeleri için yakın iş birliği içinde olmaları zorunludur. Bu bağlamda, İki Toplumlu Teknik Komitesinin sağlık konusundaki rolü çok önemlidir ve tam olarak kullanılması gerekmektedir.

UNFICYP ayrıca, 2003 yılından bu yana geçiş noktalarının açılması, adanın dört bir yanındaki Kıbrıslıların normale dönmeye yardımcı olarak serbest dolaşıma izin verdiğini ve fırsatı değerlendirmek isteyenler için iletişim ve etkileşimi kolaylaştırdığını hatırlıyor.

Tarafların, son 17 yıldır iki toplum arasında güven artırmanın önemli bir ölçüsü olan geçiş noktalarının açılması yolunda gösterdikleri diyalog ve koordinasyonu sürdürmeleri önemlidir.

Çeviri: Voice Türkçe Haberler


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK