DÜNYATeknoloji

Uçan taksi: ‘Havacılıkta devrim yaratacak’

İngiltere merkezli Vertical Aerospace şirketi, saatte 300 kilometre hıza çıkabilen uçan taksileri 2022 yılında hizmete almayı hedefliyor.

Times gazetesinde yer alan habere göre şirketin geliştirdiği model şu anda 160 kilometre mesafe katedebiliyor ancak taksiler hizmete girene kadar bu mesafenin 500 kilometreye ulaşması hedefleniyor.

Piste ihtiyaç duymadan dikey olarak iniş ve kalkış yapabilen aracın havalimanlarındaki yükü azaltması ve yolcuları havayolu taşımacılığındaki uzun prosedürlerden kurtarması umuluyor.

‘HAVACILIKTA DEVRİM YARATACAK’

2016’da kurulan şirketin kurucularından Stephen Fitzpatrick, araçların pilotlar tarafından kullanılacağını, böylece uçuşun mevcut havacılık kurallarına göre gerçekleşeceğini fakat ilerde kuralların değişmesiyle birlikte Uber tarzı uygulamalarla çağrılan ve yapay zeka tarafından uçurulan taksilerin de mümkün olacağını söyledi:

“Havacılıkta bir devrim yaratacak. Şehrin 50 kilometre dışındaki havalimanları yerine insanlar evlerine çok yakın yerlerden araca binebilecek, iş insanları hedeflerine çok yakın yerlerde inebilecek”.

Kaynak: sputniknews


Benzer Haberler

İsrailliler yeniden sokaklara indi

AA

Texas’ta aşırı yağışlar nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

TRT

Brezilya’da sel felaketi

Voice Kıbrıs Haber

Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu

AA

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

İngiltere’deki yerel seçimlerde birçok bölgede sonuçlar belli oldu

TAK