FeaturedKIBRIS

UBP kurultayı 2 ayrı bölgede yapılıyor

Ulusal Birlik Partisi (UBP)Parti Meclisi tüzük değişiklikleri gündemiyle toplandı. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda tüzük değişiklikleri oyçokluğu ile onaylandı.

Toplantı sonrasında açıklama yapan UBP Genel Başkanı Başbakan Ersan Saner, toplantıda UBP’nin geleceğe yönelik olarak atacağı adımların tartışmasının yapıldığını belirterek, tüzük değişiklikleri ile ilgili önerdikleri maddeleri en demokratik şekilde oyladıklarını söyledi.

Saner, Tüzük Kurultayı’na götürülmesi için onaylanan 4 maddeyi şöyle sıraladı:

“Birincisi bizim tüzüğümüze göre kurultay tarihinden itibaren 180 gün geride olanlar oy kullanabiliyordu. 23 Nisan’da almış olduğumuz bir MYK kararı var. MYK’da alınan karar doğrultusunda üye olması gereken arkadaşlarımızın üyelik yazım içileri bürokratik nedenlerle 5-6 gün sarkınca tüzüğe aykırı oldu. Parti Meclisi bugün geçici bir madde olarak o 180 günü 170 güne almıştır.

İkincisi kurultayımıza veya ilçe seçimlerine 3 kez katılmayan üyelerin üyeliğinin düşürülmesi onaylandı.
Üçüncüsü, UBP tüzüğünde kurultayın 2 yılda bir yapılması öngörülür. Seçim ve Halkoylaması Yasası’nda ise 3 yılda bir olarak öngörülmektedir. Bunun bu yasaya indirgenmesini ve 3 yılda bir olmasını sağladık.

Son madde olarak da pandemi koşullarında yapılacak kurultayın tek bir noktada değil birden fazla noktada yapılması ile ilgiliydi. Ad okunmak suretiyle oyladık bu maddeyi. 45’e 42 olarak sonuçlandı. 45 kişi evet dedi.

Geçici bir madde ile sadece 2 bölgeye indirgedik. İskele ve Gazimağusa Gazimağusa’da. Lefke, Güzelyurt, Girne ve Lefkoşa ise Lefkoşa’da olacak. Burada esas olan üyelerimizin katılımını artırmaktır. Dolayısıyla 24 Ekim’de yapılacak olan kurultayımız oy verme günü olarak saptanmıştır. 23’ünde tüm adaylar konuşmalarını gerçekleştirecek. Divan oluşturulacak. Divan alt divanlarını oluşturacak ve ertesi gün de oylama iki bölgede yapılacak.”

Saner, Parti Genel Sekreterinin iki gün içinde tüzük kurultayının tarihini duyuracağını da kaydetti.

(BRT)


Benzer Haberler

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK

Hristodulidis “Türkiye’nin artık iki devleti değil egemen eşitliği desteklediği söylentileri doğru değil”

TAK

Von Der Leyen “Bütün AB Kıbrıs sorununda Güney Kıbrıs’ın tarafında”

TAK

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber

Birçok bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Türkiye ve Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

AA