FeaturedKIBRIS

“Türkiye’den değil kaynak tebrik akışı bile sağlanmadı”

Cumhuriyet Meclisi’nde, “Anayasanın 159’uncu Maddesinin (1)’inci Fıkrasının (b) Bendi Kapsamına Giren Taşınmaz Malların Tazmini, Takası ve İadesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı” görüşülüyor.

Genel Kurul’da HP Genel Başkanı Kudret Özersay, tartışmaların ardından verilen aranın ardından ilk sözü alarak, Bakanlar Kurulu’ndan geçen kararlarda bakanların imzası bulunduğunu anımsatarak, “Memleket yangın yeridir” dedi.

Sorumluluk bilinci ile hareket edilmesi gerektiğini söyleyen Özersay, karşılıklı suçlamayla değil sorumluluk anlayışıyla siyaset yapılmasının önemine işaret etti.

Özersay, TL’nin değer kaybı nedeniyle alım gücü düşüşü yaşandığını buna ilişkin hükümetin ne yapacağını sordu.
Vatandaşın cebini etkileyen ürünlerin ithalinde ne gibi önlemler alınacağını soran Özersay, kendilerinin göreve gelmesi durumunda bunun yapılacağını ancak vergi ve gümrüklere bir dokunuş yapılmasına gecikmeden hemen bugün ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Özersay, Fiyat İstikrar Fonu’nun durumunun ne olduğunu sordu.

Zamların “yağmur gibi gelmeye devam ettiğini” buna karşı hükümetin hiçbir şey yapmadığını savunan Özersay, tek bir toplantı yapıldığını ancak alınan kararların uygulanmadığını, hiçbir şey yapılmadığını ileri sürdü.

Özersay, mazbataların ertelenmesine ilişkin bir adım atılması gerektiğini söyleyerek, “İnsanlar perişan durumdadır” dedi.

Asgari ücret seçimden önce belirlenecekse, tarihin vergi açısından önemli olacağını söyleyen Özersay, asgari ücretin belirlenmesinin vergiye tabi olmayacağı bir tarihe denk getirilmesi gerektiğini belirtti.

Özersay, hükümet kurulduktan sonra Başbakanın ilk ziyaretini Türkiye’ye yapmasının gelenek olduğunu ancak bu geleneğin bu hükümet döneminde yaşanmadığını, Türkiye ile ilişkinin doğru zemine oturulması için çaba ve vizyon ortaya konması gerektiğini ifade etti.

Özersay, “Türkiye’den değil kaynak tebrik akışı bile sağlanmadı” dedi.

Özersay, Taşınmaz Mal Komisyonu’nun süresini uzatılması kararına destek verdiklerini kaydetti.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber