FeaturedKIBRIS

“Halkın sağlığı, ekonomisi ve geleceği hükümetin umurunda değil”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit Meclis konuşmasında, Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun kendinden önceki hükümetlerle ilgisi yokmuş gibi davrandığını savunarak, UBP’nin son üç hükümette bulunduğunu Sucuoğlu’nun bakanlık yaptığını söyledi.

Özyiğit, pandemideki duruma değinerek, “Gidişat iyi değil, halkın sağlığı, ekonomisi ve geleceği hükümetin umurunda değil” dedi.

Özyiğit, sağlıkta istihdam edilen kişilerin nerede olduğunu, neden hastaneden görev yapmadıklarını sorarak, Adapass uygulamasına yönelik denetimlerin yapılıp yapılmadığını sordu.

Aşıların teşvik edilmesi gerektiğini dile getiren Özyiğit, 5 yaş üzerine de uygulama yapılması gerektiğini, okullarda vaka sayılarının patladığını, okullarda tavır belirleyenin okul yönetimleri ve sendikalar olduğunu savundu.

Özyiğit, “İnsanların bir şey alamadığını gördüğümde için burkuluyor. Bu ülkede Devlet İstatistik Kurumu var. Onlara çağrı yapıyorum; dar ve sabit gelirli insanların, evlerine en son ne zaman et aldığını araştırsın ve toplumun bilgisine getirsinler” dedi.

TDP’nin göreve gelmesi halinde ülkede Yoksullukla Mücadele Birimi kuracağını söyleyen Özyiğit, “Bu ülkede bankalarda 56 milyar TL var. Bu gelirler nerden elde edildi, ne kadar vergi ödedi” diye sordu.

Türkiye’de rejim değişmediği sürece dövizin hararetinin değişmeyeceğini savunan Özyiğit, Euro’ya geçiş tartışmalarına değinerek, euroya geçiş konusunu konuşup gereken adımları atmaya kararlı olduklarını söyledi.

Özyiğit, iş sahipleri ve esnafın, güneyden günübirlik geçişlerden memnun olduğunu kaydetti.

Sucuoğlu’nun güneyden gelenlere akaryakıt verilmemesi yönündeki çağrısını eleştiren Özyiğit, Sucuoğlu’nun ELAM ve Başpiskoposun söylediklerini tekrarladığını savundu.

“KIB-TEK iyi yönetilmedi resmen batırıldı” diyen Özyiğit, TDP’nin bu konuyu yargı sürecine taşıdığını söyledi.

Özyiğit, “Dünyada pandemiden sonra üreten ayakta kalacak” dedi.

Türkiye’nin TC uyruklu olmayan öğrencilerin sadece YÖS ile Türkiye’deki üniversitelere girebileceğine yönelik karar aldığını söyleyen Özyiğit, bu kararın geri alınmasına yönelik adım atılması gerektiğini belirtti.

Taşınmaz Mal Komisyonu’na kaynak yaratılması konusunda sıkıntılar yaşandığını dile getiren Özyiğit, esas çözümün sürenin uzatılması değil başvuruların tazmin edilmesi olduğunu kaydetti.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK