FeaturedKIBRISTürkiye

Türkiye’deki seçimler için oy kullanmada son gün


Türkiye’de 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Kuzey Kıbrıs’ta oy verme işlemi bugün sona erecek.

Kıbrıs’ın kuzeyinde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, cumartesi günden itibaren bugün de dahil olmak üzere üç gün boyunca 09.00-21.00 saatleri arasında Lefkoşa’daki 20 Temmuz Fen Lisesi’nde oylarını kullanıyor.
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Müsteşarı ve Seçim Bina Sorumlusu Ertuğrul Demirci, seçimler için 20 sandık açıldığını, ilk gün 13 bin 371, ikinci gün 16 bin 26 kişinin oy kullandığını belirterek, bugün de yine aynı orana yakın oy kullanılmasının beklendiğini söyledi.
Demirci, katılım oranından memnun olduklarını dile getirerek, vatandaşların barışçıl ve sakin bir ortamda demokratik haklarını kullandıklarını, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti.
Seçimin ikinci tura kalması durumunda Kuzey Kıbrıs’taki TC vatandaşları, 30 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında aynı okulda ikinci tur için tekrar oy verecek.

Kaynak: TAK



Benzer Haberler

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

543 gündür ülkede kaçak yaşıyordu

Voice Kıbrıs Haber

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA

Hırsızlık zanlısının evinden çok sayıda ürün çıktı

Voice Kıbrıs Haber

Erdoğan “Kaleminden kan damlayan sözde hukukçuları unutmayacağız”

AA

Dünya Çocuk Gününde ücretsiz dans workshop aktivitesi

TAK