FeaturedTürkiye

Türkiye medyası Apostolidis cinayetini yakın takipte!

Kuzey Kıbrıs’ta bir Kıbrıslı Rum, kimliği belirlenen ancak henüz yakalanamayan bir kişi tarafından öldürüldü. Katil zanlısının cinayeti işledikten sonra Türkiye’ye kaçtığı belirlendi.

NTV’de yer alan haberede olayın siyasi boyutunun bulunmadığı belirtiliyor. Kuzey Kıbrıs polisi Türkiye’ye kaçtığı belirlenen katil zanlısı E.Ş.’nin yakalanarak Kıbrıs’a iadesi konusunda Türk polisiyle birlikte çalışma başlattı.

Güney Kıbrıs’la Kuzey Kıbrıs arasında serbest geçişlerin başladığı 2003 yılından bu yana ilk kez Kuzey’de bir cinayet işlenmesi adanın iki kesiminde de gündemin ilk sırasına yerleşti.

Kıbrıslı Rumların Güney’e geçen Kıbrıslı Türklere yönelik ırkçı saldırılarına karşılık Kuzey Kıbrıs’ta bugüne kadar Kıbrıslı Rumları hedef alan herhangi bir olay yaşanmamıştı. Solomos Apostolidis cinayetiyle bu istatistiğin değiştiği belirtiliyor.

Yaklaşık bir haftadır kayıp olan 65 yaşındaki Kıbrıslı Rum Solomos Apostolidis’in cesedi Girne yakınlarında ormanlık alanda bulundu. Kıbrıslı Rum’un önce öldürüldüğü ardından cesedin teşhis edilememesi için yakıldığı belirlendi.

Cinayete kurban giden Solomos Apostolidis, kamera kayıtlarında en son katil zanlısı E.Ş. ile birlikte bir kumarhaneden çıkarken görüntülenmişti. Öldürülen Kıbrıslı Rum’un otomobili Girne Alsancak’ta askeri bölge yakınlarında bulunmuş, ailesinin cinayet ihbarı üzerine polis geniş çaplı soruşturma başlatmıştı.

Yaklaşık bir haftadır kendisinden haber alınamayan 65 yaşındaki Kıbrıslı Rum’un cesedi Girne dağ yolu mevkiinde yoldan 400 metre uzaklıkta bir orman arazisinde polis tarafından bulundu. 

Cinayete kurban giden Kıbrıslı Rum’un sıksık Kuzey Kıbrıs’a geldiği, yine erkek olan katil zanlısı E.Ş. ile restoranlarda, otellerde ve kumarhanelerde görüldüğü belirtiliyor. E.Ş.’nin 28 Mart’ta cinayeti işledikten sonra Ercan Havalimanı’ndan Türkiye’ye kaçtığı belirtiliyor.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kudret Özersay, polisin Bostancı sınır kapısından Kuzey Kıbrıs’a geçen Solomos Apostolidis’in katilinin kısa sürede yakalanmasını sağlayacak bulgulara sahip olduğunu açıkladı.

Hükümet sözcüsü, olayın siyasi boyutunun bulunmadığını, adli bir vaka olduğunu belirterek gelişmelerden Güney Kıbrıs güvenlik makamlarının da haberdar edildiğini söyledi.


Benzer Haberler

Amalthea Operasyonu için ABD’den onay bekleniyor

KHA

Zanlı 15 günü aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderildi!

Voice Kıbrıs Haber

Yunanistan’ın, Türk vatandaşlarına ekspres vize uygulaması 10 ada için geçerli olacak

AA

Kripto paralarda sert düşüş

NTV

82 yaşında hapse giren adama Başkanlık Affı çıkarıldı

TAK

Çavuş “Topraktan gelen bir kişinin teras kelimesini bilmesi mümkün değildir”

TAK