FeaturedTürkiye

Türkiye ile Yunanistan arasında asker gerilimi

Askerler, kendilerini ‘ordudaki her tür İslamcı kontrole karşı çıkan laik Kemalistler’ diye tanımlamış ve günah keçilerine dönmekten korktuklarını söylemişti.

Yunan mahkemesi, sekiz asker için Türkiye’nin ikinci kez yaptığı iade talebini de reddetmişti.

Yunan makamlarının ‘DHKP-C ve PKK başta olmak üzere Türkiye’yi hedef alan terör örgütleri mensuplarının adalet önünde hesap vermesine bir kez daha engel olduğu belirtilen dışişleri açıklaması şöyle devam edildi:

“Söz konusu iadenin reddi kararıyla, demokratik düzenimizi hedef alan, güvenlik güçlerimizden ve sivillerden yüzlerce vatandaşımızı şehit eden, binlercesini yaralayan ve sayın cumhurbaşkanımızın hayatına kasteden suçluların bağımsız Türk yargısı önüne çıkmasına engel olunmaktadır. Mağdurların hakları görmezden gelinmektedir. Terör ve suçla mücadele konusunda bir müttefikimizden görmemiz gereken destek ve işbirliğini göremiyoruz. Bu karar, suçluların yargılanmamalarına, suçun cezasız kalmasına neden olmakta, darbecileri korumaktadır. Suçluların yargı dışında tutulmasına neden olan bu kararın siyasi saiklerle alındığı açıktır.”

Bakanlık bu kararın, Yunanistan’la ikili ilişkileri ve bölgesel konulardaki müşterek çalışmaları ‘kaçınılmaz olarak’ etkileyeceğini savundu.

Kaynak: HABER KIBRIS


Benzer Haberler

Sahte diplomadan tutuklanan Remziye Seven’in evinde gizli ibareli belgeler bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Ege Denizi’nde deprem!

AA

Nöbetçi eczaneler (29 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Limasol’daki eylemde 10 genç tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Aşdod Limanı’na Larnaka üzerinden 400 tonluk yardım sevkiyatı yapıldı

KHA

Cinayet girişimiyle ilgili 10 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber