AB

Türkiye hakkında tedbirler “28”lerin önünde

Fileleftheros gazetesi, edindiği bilgilere dayanarak, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Servisi’nin Türkiye aleyhinde alınabilecek tedbirlerle ilgili listeyi, birkaç gün içerisinde 28 AB üyesi ülkenin önüne koymasının beklendiğini yazdı.

 

Gazete, AB Komisyonu’nun bir de “jest” yaparak, Türkiye ile tarımsal konulardaki üst düzey diyalogu ertelediğini kaydederken, AB Dış İlişkiler Servisi ile AB Komisyonu arasında yapılan müzakerelerin de, Türkiye’ye AB üyeliği öncesi verilen ödeneklerin kesilmesiyle ilişkilendirildiğini belirtti.

Türkiye aleyhindeki yaptırımların doğrudan uygulanmasında ise birtakım güçlükler bulunduğuna işaret eden gazete, İngiltere’nin bu yaptırımları onaylamama ihtimalinin bulunması, İngiltere dışındaki bazı AB ülkelerinin de Türkiye’ye yaptırımlar uygulanması konusunda acele etmek istememesi, belli tedbirlerin şahıslara odaklanması ve Türkiye’nin faaliyetlerine yardımcı olan bu şahısların AB üyesi olması halinde, olayın komplike hale gelebilecek olması gibi güçlükler bulunduğundan bahsetti.

Haberde, Hristodulidis’in tüm güçlüklere rağmen, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisinde “yasadışı eylemlerde bulunan” Türkiye’ye yaptırım uygulanması için eline geçen tüm fırsatları değerlendirdiği belirtildi.

Hristodulidis’in hedefinin, ilk kararların Temmuz ayı içerisinde alınması olduğunu kaydeden gazete, Temmuz ayı içerisinde karar üretilmezse ve Ağustos ayının “ölü ay” olduğu göz önünde bulundurulursa, Eylül’de de kurumlarda yapılacak değişikliklerle birlikte konunun önemini yitireceğini yazdı.

TAK



Benzer Haberler

Avrupa Komisyonu hayvan sağlığı için proje başlattı  

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Burs Programı yapılacak       

AB, Rusya’ya yeni yaptırımları onayladı

Yeşil Bilezik Projesi’nin lansman kokteyli ilgi gördü

Borrell “Rusya, AB yokmuş gibi davrandı”

Avrupa Parlamentosu Başkanı Sassoli hayatını kaybetti