KIBRISPolitika

Angelidis: Türk denizaltısının Fatih ve Yavuz ile ilgisi yok

Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanı Savvas Angelidis, Girne Limanı’na gelen Türk denizaltısının, Fatih ve Yavuz sondaj gemileriyle ilgilisinin bulunmadığını açıkladı.

 

Haravgi gazetesinin haberine göre, Angelidis, benzer ziyaretlerin Şubat 2018’den bu yana 11 kez gerçekleştirildiğini kaydederken, endişelenmeyi gerektirecek bir durum olmadığını ifade etti.

Denizaltıların gelişine engel olamayacaklarını belirten Angelidis, yine de denizaltıları sondaj gemileriyle ilişkilendirmeye çalışmamak gerektiğini söyledi.

“Tuzağa düşmemek gerektiğini” kaydeden Angelidis, ve böyle bir şeyin her zaman yaşandığını, her zaman da yaşanacağını ifade etti.

Angelidis, Kıbrıs’ın kuzeyinden Kıbrıs’ın güneyine geçen kaçak mültecilerle ilgili olarak ise, konunun gerek Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO), gerekse Rum hükümetini düşündürdüğünü ve Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nın uzun zaman önce konunun önemine işaret ettiğini söyledi.

Habere göre, Angelidis, Yeşil Hat’taki RMMO kulübelerinde yeterli personel bulunup bulunmadığına dair bir soruya ise, RMMO kulübelerinin farklı bir amacı ve misyonu bulunduğu ve iki durumun karıştırılmaması gerektiği yanıtını verdi.

Konuyla ilgili bütünlüklü bir çözüm bulunacağını belirten Angelidis, RMMO’nun misyonunun bu olayla ilgili ilişkisi bulunmadığını söyledi.

TAK


Benzer Haberler

Bugün sağanak bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK

Karma evlilik mağdurlarının vatandaşlık hakkı konusunda panel yapıldı

TAK