FeaturedKIBRIS

‘Türk ordusu çekilmeden bir çözüm olamaz’


Kıbrıs Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanı Demetris Syllouris, Türk ordusu Kıbrıs topraklarından çekilmeden Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunamayacağını söyledi.

Kannavia köyünde bir anma töreninde konuşan Syllouris, “Tek tek her çabamızın bir çıkmaza ulaştığını görmek tabii ki çok üzücüdür. Çünkü Türkiye müzakerelere katı ve uzlaşmaz bir tutumla gidiyor, Kıbrıs halkının 44 yıldan bu yana yaşamakta olduğu adaletsiz durumla ilgili duygularını şimdi daha da zor hale getiriyor” şeklinde konuştu.

Türkiye, Kıbrıs Türk tarafının kararlarını ve hareketlerini yönettiği için bir çözüme ulaşmanın zor olduğunu kaydeden Kıbrıs Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Bakanı, Avrupa ilke ve değerlerinin, müktesebatın ve demokrasi değerlerinin Kıbrıs sorununun çözümü için esas olması gerektiğini vurguladı.

Demetris Syllouris, devletin kurumlarını sağlamlaştırmanın ve yapısını güçlendirmenin Kıbrıs’ın diplomatik gücünü ve dış politikasını güçlendirme koşullarını yaratacağını ifade etti: “Güç, bir devletin içinden, temelden olur, temelden başlar” dedi.

(CNA)



Benzer Haberler

Sanayiciden sağduyu çağrısı

TAK

Sterlin ve Euro hareketlendi

Voice Kıbrıs Haber

Zanlının 2 yerden daha hırsızlık yaptığı tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

KTEZO “Bütün bu toz duman içinde bu işten vurgun yapanlar hiç de az değildir”

TAK

Çavuş “Bu hafta 20 ton 880 kilogram et gelecek”

TAK

Naimoğulları “Hiçbir konuda uzlaşı yoktur, eylem devam ediyor”

TAK